elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

No hi haurà confinament domiciliari a la Comunitat tot i que sí es plantegen majors restriccions

No hi haurà confinament domiciliari a la Comunitat tot i que sí es plantegen majors restriccions
  • Tot i que els indicadors estan disparats com mai abans, Sanitat defensa que les mesures actuals ja són molt dures: "Estem pràcticament en un semiconfinamiento"

En els últims dies s'ha parlat d'un possible confinament domiciliari a la Comunitat Valenciana. Ho han demanat des de Compromís al Consell i ho estan demanant moltes localitats valencianes on el coronavirus està desbocat. I tot i que s'haja plantejat, no és una cosa que contemple la Generalitat, tal com ha reconegut la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest dilluns en roda de premsa en què ha aclarit alguns dels dubtes que es vénen plantejant en les últimes hores.

No es planteja un confinament domiciliari encara que sí augmentar les restriccions: "Hi ha la possibilitat d'introduir altres accions en diferents àmbits sense necessitat d'anar a un confinament domiciliari. No cal ". Així de contundent s'ha mostrat la titular de Sanitat en declaracions als mitjans en què ha qualificat la situació actual de semiconfinament.

I és que els seus socis de Govern de Compromís insisteixen en augmentar aquestes restriccions, tal com els ha explicat elperiodic.com, tot i que des del PSOE no són partidaris d'arribar al confinament total, cosa que competeix determinar a el govern central ja que envaeix drets fonamentals .

Sobre l'augment de les restriccions, la consellera ha explicat que encara és prompte per veure els efectes de les últimes restriccions, que van entrar en vigor el passat 7 de gener: "Ara ens estem assegurant que les mesures es compleixen a el 100% [... ] Les restriccions s'han estudiat i s'han implantat per anar a centre de el problema. Hem de deixar un poc de temps per veure els seus efectes però no ens podem permetre l'incompliment ".

Tot això malgrat cada minut es contagien dues persones a la Comunitat Valenciana i que en l'última setmana s'han notificat 22.000 contagis a la regió. Mai abans hi havia hagut tantes persones ingressades amb covid als hospitals valencians, 2.752 persones: 236 a la província de Castelló, amb 23 pacients en UCI; 909 a la província d'Alacant, 140 d'ells a l'UCI; i 1.607 a la província de València, 219 d'ells a UCI.

I la previsió és que en els pròxims dies les xifres segueixin anant en augment ja que encara estem vivint els efectes de la Nit de Nadal i Nadal i falta per veure els efectes de Cap d'Any així com dels últims dies de Nadal.

Mentrestant, la situació als hospitals segueix desbordant i de fet ja ha començat a derivar malalts als hospitals privats, s'han suspès les operacions no urgents i els hospitals de campanya es preparen per rebre a pacients covid. En concret, 80 llits a l'hospital de campanya d'Alacant; 80 en el de Castelló i 145 en el de València: "Totes aquests llits poden ser duplicades", ha detallat Barceló.

Pujar