3 de desembre de 2020 3/12/20

El Govern prorrogarà altres 15 dies l'estat d'alarma pel coronavirus

El Govern prorrogarà altres 15 dies l'estat d'alarma pel coronavirus - (foto 1)
  • Així ho ha traslladat Pedro Sánchez aquest diumenge als presidents autonòmics, encara que haurà de passar per la cambra del Congrés

Els espanyols haurem d'estar un mes més a casa a causa de la prorrogació de l'estat d'alarma quinze dies més. Així ho ha traslladat el president de Govern, Pedro Sánchez, aquest diumenge als presidents autonòmics: Sánchez demanarà al Congrés que es prorrogue l'estat d'alarma durant altres 15 dies pel que durarà fins al pròxim 12 d'abril. 

El cap de l'Executiu porta des de primera hora d'aquest diumenge reunit amb els presidents autonòmics per videoconferència i acompanyat dels quatre ministres que formen l'autoritat delegada en aquesta crisi: el titular de Sanitat, Salvador Illa; la de Defensa, Margarita Robles; el d'Interior, Fernando Grande-Marlaska; i el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

Segons estableix la Llei 4/1981 d'estats d'alarma, excepció i lloc, Sánchez ha de tramitar la pròrroga de l'estat d'alarma en el Congrés: l'article sisé d'aquesta Llei preveu que el Parlament no sols autoritze la pròrroga, sinó que també pot establir l'abast i les condicions vigents durant aquesta.

Així, el Govern haurà de formalitzar la decisió en Consell de Ministres, que podria realitzar-se el pròxim 25 de març, i buscar després el aval del Congrés dels Diputats, encara que els principals grups de l'oposició ja han mostrat el seu suport.

Pujar