3 de desembre de 2020 3/12/20

El Govern indica a Compromís "que no pensa modificar les restriccions a la circulació per la N340 a transportistes"

El Govern indica a Compromís "que no pensa modificar les restriccions a la circulació per la N340 a transportistes" - (foto 1)
  • Malgrat això permet l'excepció a conseqüència de les mesures preses en relació amb l'estat d'alarma pel coronavirus

El Govern ha manifestat en una resposta al portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, que la mesura de desviament de pesants en el tram Nules-Tarragona de la N-340 s'ha d'establir amb caràcter generalitzat i intenta afectar el mínim possible als desplaçaments que tenen eixida/arribada en la zona afectada, sempre cercant la major repercussió positiva sobre la seguretat viària en la Xarxa Viària. Els transportistes van contactar amb Compromís per a ressaltar la incongruència que suposa que els camioners, una vegada carregats o descarregats hagen de retrocedir per a accedir a l'accés de l'autopista més proper i evitar la seua circulació per la N-340, quan existeix un altre accés a pocs quilómetres en el sentit de la seua marxa, la qual cosa comporta un major consum de combustible, emissions a l'atmósfera, menor competitivitat i temps d'arribada. 

“Els transportistes demanaven al a Direcció General de Trànsit que estudiara si seria possible adaptar l'obligatorietat per a transportistes d'accedir com més prompte millor a l'AP-7 amb l'objectiu de circular el mínim imprescindible per la N-340 perquè puguen fer-ho en el lloc més pròxim en el sentit de la seua ruta, encara que assenyalen que és encara prompte per a fer una anàlisi més a fons. Malgrat això amb les mesures arran de l'estat d'alarma s'han relaxat les restriccions per a garantir el proveïment de la població, permetent la distribució d'aliments en aquest sector clau en la crisi que ens ocupa”, ha indicat Mulet. 

Compromís aposta pel transport ferroviari de mercaderies quan siga possible, però veu raonables les peticions que afectarien un percentatge molt xicotet de transportistes que han d'atendre les peticions logístiques de repartiment de nombrosos clients i al fet que poden accedir de nou a l'autopista des de la N-340, un poc més endavant en el sentit de la seua marxa, la qual cosa permet retallar temps de desplaçament i emissions a l'atmosfera. 

El Govern destaca la reducció de morts en 12 persones en els últims quatre anys, en l'àmbit de la N-340, CV-10 i CV-13 afectada per la mesura. “En Compromís lamentem que la qüestió de la gratuïtat de l'AP-7 s'haja afrontat tard i malament, promovent tota classe de mesures com variants i prohibicions en la circulació per a acabar rescatant el vial com sempre hem defensat des de la coalició. Ara toca ser raonable en casos molt puntuals, per això mantenim una moció en tramitació al Senat que reclama una modificació puntual d'aquestes restriccions”, ha assenyalat Mulet.

Pujar