7 d’abril de 2020 7/4/20

El Govern anuncia mesures per a frenar la crisi agrària

El Govern anuncia mesures per a frenar la crisi agrària - (foto 1)
  • El ministre Planas recapta suport de les autonomies per a implantar les mesures del Govern d'Espanya per a atallar la crisi del sector agraris agrària

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, s'ha reunit, en la seu del Ministeri, amb representants de les comunitats autònomes per a abordar de manera conjunta la crisi del sector agrari i per a recaptar el seu suport per a dur a terme les possibles solucions plantejades pel Govern d'Espanya.

El ministre ha destacat la voluntat tant del Govern d'Espanya com de les comunitats autònomes de respondre a la inquietud d'agricultors i ramaders i de col·laborar en la posada en marxa de mesures que asseguren el futur del sector i del món rural, “fonamental per al país”.

Aquesta reunió s'emmarca en la sèrie de trobades que està mantenint el ministre Planas amb representants de totes les baules de la cadena alimentària (sector productor, indústria, gran distribució i ciutadania) per a treballar units i trobar la millor solució perquè agricultors i ramaders perceben una remuneració justa i el seu treball siga socialment reconegut.

Durant la reunió de hui s'ha passat revista a les diferents iniciatives que té previst impulsar el Ministeri, com la modificació de la llei de la cadena, per a dotar-la de major transparència i equilibri, i aconseguir un repartiment més equitatiu i just del valor.

Entre altres mesures, també es reforçarà la llei d'interprofessionals, per a fomentar la seua presència en els diferents sectors, ja que poden jugar un element clau en la millora de la rendibilitat del sector en comptar amb eines legals per a ajustar l'oferta a la demanda i mesures de promoció.

També s'ha abordat la necessitat d'organitzar l'oferta a través de la integració cooperativa, a través de la seua redimensionament, i de les organitzacions de productors. El ministre ha assenyalat que cal guanyar múscul per a millorar la posició negociadora davant indústria i distribució.

Així mateix, en la reunió s'ha posat de manifest la importància de la PAC per a dotar d'estabilitat a les rendes d'agricultors i ramaders. Un 30% de la renda mitjana d'agricultors i ramaders prové d'aquests fons europeus. Per aquest motiu, el Govern d'Espanya defensarà en l'àmbit comunitari que la futura PAC mantinga el mateix pressupost que el període anterior per a complir amb els nous objectius socials i mediambientals que demanda la societat i perquè les explotacions agroramaders siguen rendibles.

Pujar