21 de gener de 2021 21/1/21

Els treballs de prevenció, clau en els dies d’alerta taronja per pluges

  El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Godella, Fernando Oliveros, ha fet balanç dels dies d’alerta taronja per pluges. Uns dies en què no s’ha hagut de lamentar cap incident destacable gràcies, especialment, al treball de prevenció que es va dur a terme.

  Els dies de preavís es va netejar el clavegueram del municipi per facilitar l’evacuació de l’aigua i previndre possibles inundacions en determinades zones. També es netejaren els dos col·legis públics, Barranquet i Cervantes, així com els camins d’accés al barri Conxeta. Com a efecte preventiu van actuar igualment les obres que recentment s’han escomès a la plaça Comunitat, evitant l’acumulació de l’aigua.

  A més, s’ampliaren els efectius de la Policia Local amb quatre operaris més, i es va comptar amb set voluntaris de Protecció Civil i tres persones de la Brigada d’Obres de l’Ajuntament que ajudaren en estos treballs.

  El metro es va aturar en un parell d’ocasions, i els treballs de neteja de les vies van córrer a càrrec dels operaris del propi Ajuntament. No es va tallar cap carrer, a excepció de Sant Francesc per netejar les vies i de l’accés subterrani a Santa Bàrbara tercera fase.

  I tampoc no s’ha lamentat cap desperfecte ni s’ha rebut cap notificació d’entrada d’aigua a les cases. Únicament s’ha detectat un forat a la calçada en la zona de la pujada a Frontons, que es repararà per part dels propietaris.

  Oliveros ha agraït el treball de tots els operaris de la Policia Local, Protecció Civil i la Brigada d’Obres, que han realitzar una magnífica tasca tant en els dies previs com en els moments de màxima precipitació per evitar les inundacions. També s’ha agraït la col·laboració de la ciutadania, que ha seguit i difós els consells del centre d’emergències 112 Comunitat Valenciana.

  Pujar