1 de desembre de 2020 1/12/20

La Setmana de l'Agricultura i el Godejam Graffiti, a l'agenda de maig

La Setmana de l'Agricultura i el Godejam Graffiti, a l'agenda de maig - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Setmana de l'Agricultura i el Godejam Graffiti, a l'agenda de maig - (foto 2)

  El mes de maig arriba a Godella amb infinitat d'actes culturals i d'oci programats des de les diferents regidories. Destaquen la Setmana de l'Agricultura i la nova edició del Godejam Graffiti, però hi ha molt més.
  Virigina Cruz obrirà la programació amb la seua exposició a Xicranda, que tindrà lloc el dimarts 2 a les 19:00 h i que romandrà disponible fins el dia 12.

  El primer cap de setmana del mes estarà enfocat per als joves del municipi. Primer, el divendres 5 a les 17:30 h, es celebrarà un campionat de ping-pong al casal jove AlMatadero. El dissabte 6 a les 12:30 h, concert de swing al Mercat de Venda Direta. I el diumenge 7 -juntament amb el 28-, una nova edició dels Diumenges a l'Escorxador, des de les 11:00 h a les 14:00 h. A més, eixe divendres 6 tindrà lloc a les 10:00 h també a l'Escorxador un taller d'autodefensa per a dones.

  Continuant amb la programació de Joventut, el dijous 11 a les 17:30 h, AlMatadero acollirà de nou un campionat de futbolí. Al dia següent, el divendres 12, començarà el festival Crític Curt. A les 20:00 h al mateix casal jove es donarà a conèixer la temàtica dels curtmetratges, i el divendres 19 tindrà lloc el lliurament de premis.

  El dissabte 13 i diumenge 14, el jardí Clot de Barrabàs acollirà de 9:00 h a 18:00 h l'exposició anual de l'Associació Valenciana del Bonsai. Eixe mateix cap de setmana tindrem altres dos cites, totes dues al teatre Capitoli. D'una banda, el dissabte a les 22:30 h, concert de 'Senior i el cor brutal'; i d'altra, el diumenge a les 19:00 h, trobada de cors del Cor Lambert Alonso.

  Des del dilluns 15 fins el divendres 26, els alumnes de Batxiller artístic del col·legi Sagrat Cor exposaran els seus treballs al centre cultural Xicranda. Sense deixar l'àmbit cultural, el dia 17 a les 17:30 h, es projectarà la pel·lícula Edvard Munch, de Peter Watkin, a Vila Teresita; i a les 19:00 h hi haurà taller de lectura a Xicranda per parlar de l'obra La pell freda, d'Albert Sánchez Piñol. Eixe mateix dia i a eixa mateixa hora, recital de fi de grau del conservatori a Vila Eugènia.

  El dissabte 20 hi haurà una ruta amb bicicleta cap a la platja, amb eixida des de l'Escorxador a les 9:00 h. També eixe dia a les 12:30 h, el Mercat de Venda Directa acollirà el taller 'Alimentació Conscient'.
  El divendres 26 a les 9:30 h a Vila Teresita es celebrarà el taller del Servef GVAJobs. Per la vesprada, a les 17:30 h, campionat de Fifa'16 per a PS4 al casal jove AlMatadero.

  El dissabte 27, el teatre Capitoli ens portarà a les 20:00 h l'última producció de la companyia de dansa Gerard Collins. I a les 20:45 h, hi haurà un concert del cor del Casino Musical a l'església Sant Bertomeu.
  Per últim, el diumenge 28 a les 11:00 h, arriba a l'Escorxador una nova edició del festival d'art urbà Godejam Graffiti. I a les 12:00 h al teatre, lliurament del VI Guardó El Poblet a càrrec del grup de danses 'El Poblet'.

  Setmana de l'Agricultura, del 12 al 15 de maig

  La regidoria d'Agricultura commemorarà la festivitat de Sant Isidre amb diversos actes que es celebraran del 12 al 15 de maig baix el nom de la Setmana de l'Agricultura.
  L'antic Escorxador acollirà les primeres cites del divendres 12. Primer, a les 19:00 h tindrà lloc la projecció audiovisual Passat, present i futur de l'agricultura a Godella, amb una posterior xerrada-col·loqui. Més tard, sobre les 21:00 h es farà un sopar de germanor amb els agricultors veïns.

  El dissabte 13 de maig a les 12:00 h, al Mercat de Venda Directa s'oferirà una degustació d'aliments elaborats amb productes del propi mercat.
  El diumenge 14 es farà una passejada amb carro per l'Horta de Godella. L'eixida serà des de l'Escorxador a les 12:00 h.

  Per últim, el dilluns 15 de maig els actes es desplaçaran a la plaça de l'Església. A les 12:00 h es voltejaran les campanes i es dispararan Salves. A les 19:00 h s'oferirà un vi d'honor i es durà el Sant per fer una benedicció del terme municipal. I a les 20:00 h hi haurà una missa en honor de Sant Isidre.

  D'altra banda, el museu agrari situat a la torreta dels Boïl es podrà visitar durant estos dies amb el següent horari: divendres 12 i dilluns 15 de 17:00 h a 20:00 h, i dissabte 13 i diumenge 14 de 9:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h.

  Festivitat de la Mare de Déu

  La Festivitat de la Mare de Déu dels Desamparats començarà a Godella el dilluns 8 de maig, a l'església de l'exconvent de Carmelites, que acollirà el nombrós besamans públic a la imatge venerada. Durant la celebració de la missa de la vesprada, a les 20:00 h, s'imposarà la medalla de la Confraria als nous confrares d'enguany.

  El segon diumenge de maig, dia 14, a la 1:30 h de la matinada, es realitzarà el XII Pelegrinatge popular cap a la Reial Basílica de València, eixint des de la Parròquia de Sant Bertomeu.
  El dia gran, el dissabte 20 de maig, després de la missa tindrà lloc a la porta de l'exconvent i com a novetat la 'Ronda a la Verge', amb balls i cant d'estil a càrrec del Grup de Danses 'El Poblet'. Hi haurà també una degustació de rollets, dolços i mistela.

  El diumenge 21 de maig, dia de la festa gran de la Mare de Déu a Godella, a l'exconvent es celebrarà a les 20:00 h l'Eucaristia Solemne cantada pel Cor Sant Bertomeu i presidida pel Rector de la Parròquia del Salvador, Mossèn José Antonio Martínez. En acabar la missa, eixirà del temple la fervorosa Solemne Processó. També com a gran novetat d'enguany ha sigut convocat per a la processó un concurs de balcons i carrers adornats.
  A l'endemà de la festa, el dilluns 21, en sufragi i record a tantes persones que van celebrar anys enrere la festa i van ser confrares i/o clavariesses, s'oferirà la missa de les 20:00 h a la parròquia del Salvador, tancant així les festes d'enguany en honor a la Mare de Déu dels Desamparats, patrona de tots els valencians i valencianes.

  Cinema d'estrena al Capitoli

  Els dies 5, 6, 7, 19, 20 i 21, tornarà el cinema d'estrena al Capitoli. Les pel·lícules i els horaris els podeu consultar a la pàgina de Facebook del teatre: www.facebook.com/cinecapitoligodella

  Pujar