4 de desembre de 2020 4/12/20

Leticia Moreno extasia el públic en el comiat del Festival de Música de Cambra de Godella 2020

Leticia Moreno extasia el públic en el comiat del Festival de Música de Cambra de Godella 2020 - (foto 1)
  • Va ser l'encarregada junt amb Juan Carlos Garvayo de clausurar la dotzena edició dedicada a Beethoven

Ahir diumenge, 2 d'agost, Leticia Moreno posà en peu el teatre Capitolio i Vila Eugènia en l'últim concert del Festival de Música de Cambra de Godella. El públic va victorejar de valent la violinista madrilenya i el pianista Juan Carlos Garvayo. Amb la 'Sonata a Kreutzer' de Beethoven van extasiar els assistents, que es van trencar les mans aplaudint i deixaren anar alegrement, a través de la mascareta els "bravos" d'admiració i agraïment. A les butaques del Capitolio i les cadires del palau de Vila Eugènia hi havia gent que no s'ha perdut cap concert. Tenien moltes ganes d'emocionar-se amb la cultura en directe i d'assaborir l'excel·lència musical que sempre ofereix la programació d'este festival. Enguany ha sigut més nacional que mai. Com va definir la regidora de Cultura, Tatiana Prades, "més quilòmetre zero". Els músics de proximitat no han defraudat, han insuflat vida a molta gent en un estiu molt estrany.

Este segon cap de setmana ha sigut intens amb tres concerts: dos passes cada dia. A banda de l'esmentada 'Sonata a Kreutzer' interpretada per Leticia Moreno i Juan Carlos Garvayo, probablement el més especial va ser el de dissabte. El va concloure Climacus Ensemble amb la godellenca María Fernández. Junt amb les seues companyes va emocionar al públic, demostrant que, si vol i continua així, Godella pot presumir de tindre una enorme violoncel·lista.

El director del festival Joan Enric Lluna va explicar a l'inici del concert que enguany no s'ha pogut dur a terme el Taller de Joves Intèrprets del festival. És per això que van apostar per un acte dedicat als estudiants: un concert dins de la programació. Tres grups que van obtenir premi en el Concurs Internacional de les edicions 2018 i 2019 van actuar demostrant la vàlua i el gran futur que tenen.

El divendres el Trio Arbós va fer la proposta més atrevida amb el recital "De Beethoven al Flamenc", barrejant Beethoven amb sons andalusos. Al matí següent els seus integrants oferiren una classe magistral precisament als joves que actuarien el dissabte per la nit.

El públic va respondre amb entusiasme a l'estrena

El Festival de Música de Cambra de Godella va començar l'edició de 2020 amb molta força, amb totes les mesures de seguretat sanitàries que estableixen les autoritats. Els primers dos dies es van esgotar les entrades per als diferents passes. El públic va demostrar tenir tremendes ganes de gaudir de la música en directe en l'estrena del festival el divendres 24 de juliol. En aquest cas el reclam va ser, ni més ni menys, que el "Septet" de Beethoven interpretat per Moonwinds i l'Ensemble del Festival.

Pujar