26 de maig de 2020 26/5/20

L'equip de govern de Godella aprova els pressupostos municipals per al 2020

  L'equip de govern de l'Ajuntament de Godella va aprovar els seus pressupostos municipals per a l'exercici 2020, que ascendeixen a més de 10 milions d'euros, en sessió extraordinària del ple el passat 23 de desembre. Els comptes presentats pel govern van rebre els suports de Compromís i el Partit Socialista, els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans, i l'abstenció de Unides Podem EU.

  El Regidor d'Hisenda, Antonio Segura, va explicar els detalls d'uns pressupostos que va considerar “molt ajustats, tenint en compte el dèficit actual”. Els tres partits de l'oposició no van donar suport a la proposta per considerar-la poc apropiada per a l'ajuntament del municipi de l'Horta Nord.

  El Partit Popular va considerar que el text estava molt lluny de les seues prioritats, i va suggerir una baixada de la partida d'ingressos, en concret dels impostos sobre els béns immobles, ja que, tal com va indicar el seu representant Jose María Musoles “tenim una fiscalitat molt alta”

  Compromís va indicar que les partides d'ingressos estan ajustades als serveis propis d'un municipi de les característiques del de Godella i va mostrar el seu interés a continuar mantenint-los.

  Per part seua, Ciutadans va considerar la proposta incoherent, irreal i amb falta d'informació. El seu representant, Amparo Brunchú, va indicar que algunes de les partides de despeses estan “mal repartides o són innecessàries”, i va demanar coherència i responsabilitat a l'equip de govern.

  El Partit Socialista i Compromís van defensar el text, explicant les partides de despeses que han de reflectir-se legalment.

  L'abstenció de Unides Podem EU va provocar una segona votació que va tirar avant gràcies al vot de qualitat d'alcaldia. Unides Podem EU va indicar que les partides mediambientals incloses en els pressupostos eren insuficients, i que encara que temes com “l'habitatge, l'ocupació, la igualtat, l'ajuda internacional són una prioritat per al govern, en qüestions mediambientals creiem que la proposta és escassa”.

  L'Alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va al·legar estar d'acord amb les qüestions socials i va acostar postures amb Unides Podem EU. “Farem tot el que siga a la nostra mà per a continuar treballant en els temes socials i mediambientals que tant ens preocupen”

  L'equip de govern va defensar que la proposta dóna prioritat a l'educació, la cultura i els temes socials i mediambientals. A més, va explicar que s'han presentat subvencions que reduiran notablement la despesa en algunes partides.

  Altres assumptes en l'ordre del dia

  En aquesta sessió plenària, es va aprovar el sostre de despesa per a l'exercici 2020 per un import de 10.470.708 euros, amb el suport de Compromís i el Partit Socialista, els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans, i l'abstenció de Unides Podem EU.

  A més, també es van aprovar les ajudes socials i econòmiques al personal laboral i funcionari de l'Ajuntament de Godella amb els vots a favor de Compromís, del Partit Socialista i Unides Podem EU, i l'abstenció del Partit Popular i Ciutadans.

  Finalment, es va aprovar l'Estudi de Detall de la mercantil Attikos Real Estigues SLU sobre l'àmbit d'actuació de la seua parcel·la, en la qual prevee construir un total de nou habitatges. Per a això, s'ha de modificar el paisatge i l'arbratge, motiu pel qual Unides Podem EU va votar en contra. La resta dels grups polítics van donar suport a la proposta per trobar-se dins de la legalitat.

  Pujar