5 d’abril de 2020 5/4/20

L’endeutament municipal baixa 22 punts en tres anys

L’endeutament municipal baixa 22 punts en tres anys - (foto 1)

  Les sentències milionàries per expropiacions a què s’ha vist obligat a fer front l’Ajuntament de Godella han suposat una llosa molt gran en els comptes municipals. Malgrat això, amb una gestió de la hisenda pública que no ha caigut en la temptació de reduir les despeses retallant personal o serveis, s’ha aconseguit rebaixar força l’endeutament en 4 els últims anys.

  Així, tot i computant la sentència d’EDIFESA, el volum d’endeutament de l’Ajuntament de Godella és de 104,68% a la fi de l’exercici de 2017. Lluny queda el 126,13% de 2015 després de computar la sentència del Sagrat Cor, o el 108% de 2016.

  «Si no tinguérem en compte aquestes sentències, el deute financer del consistori no arribaria al 50%», va apuntar el regidor d’Hisenda, Voro Soler. «Les previsions que tenim ens parlen d’un Ajuntament cent per cent sanejat en un termini de hui anys%», va afegir.

  L’Ajuntament de Godella ha aconseguit reduir deute a curt termini, fins el punt que 2017 s’ha tancat sense la necessitat de fer ús de cap operació de tresoreria, quan fa tres anys aquestes operacions rondaven el milió d’euros.

  «Aquest fet, sumat a l’evolució del deute públic, significa que el consistori té una gran capacitat per a generar un estalvi net, que en 2017 ha sigut de 2,24 milions. És a dir, parlem del 20% d’un pressupost que no arriba als 11 milions d’euros, el que significa que, un cop passem la tensió de les sentències, tindrem una hisenda pública sanejada», va concloure Soler.

   

   

  Pujar