22 de novembre de 2019 22/11/19

L’Ajuntament de Godella inicia el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible per lluitar contra el canvi climàtic

L’Ajuntament de Godella inicia el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible per lluitar contra el canvi climàtic - (foto 1)

  L’Ajuntament de Godella ha iniciat els treballs de recopilació de dades sobre els consums energètics als edificis, dotacions i vehicles municipals, per tal de redactar l’Inventari d’Emissions de Referència (IER) i l’Informe d’Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats front el Canvi Climàtic (ARVCC) del municipi.

  Aquests estudis seran el punt de partida per al disseny del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES) de Godella. Amb l’adopció d’este pla s’adoptaran les mesures per a reduir en un 40% les emissions de CO2 abans de 2030, amb l’objectiu últim de millorar l’eficiència energètica del municipi i la planificació de l’ús de les energies renovables.

  Aquest és un compromís que va adquirir el municipi el mes de juliol de 2016, quan es va adherir al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, la corrent principal del moviment europeu que involucra les autoritats locals i la seua ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic.

  La realització d’aquest estudi té lloc en el marc de la subvenció concedida per la Diputació de València, que actua com a coordinadora territorial del Pacte i que ha facilitat a l’Ajuntament de Godella l’assistència tècnica necessària per a determinar les accions clau que caldrà realitzar i com avaluar els avanços en aquesta matèria, uns aspectes que valoraran la recentment constituïda Comissió de Seguiment del Pacte.

  Des dels seus inicis, el Pacte de les Alcaldies ha sigut firmat per més de 6.500 ajuntaments a tota Europa. Amb el nou pacte, els objectius de la UE són més ambiciosos en el lideratge front al canvi climàtic, i l’àmbit d’actuació s’ha obert a la resta de continents perquè aquest és un problema global i els èxits obtinguts demostren que aquests instruments funcionen.

  A través de la coordinació dels municipis, la Diputació de València té la capacitat d’implementar polítiques, d’establir canals de finançament i disposar de recursos tècnics de gran valor per als municipis en la seua tasca enfront del canvi climàtic.

   

   

  ocultar
  L’Ajuntament de Godella inicia el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible per lluitar contra el canvi climàtic
  Pujar