elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Godella celebra el Dia Internacional de la Dona a les portes de l'Ajuntament

Godella celebra el Dia Internacional de la Dona a les portes de l'Ajuntament
  MÉS FOTOS
  Godella celebra el Dia Internacional de la Dona a les portes de l'Ajuntament - (foto 2)

  El municipi de Godella ha celebrat al migdia de hui l'acte institucional del Dia Internacional de la Dona a les portes del Consistori en el qual s'ha llegit el manifest aprovat per tots els grups amb representació municipal en l'última sessió plenària.

  Teresa Bueso, regidora d'Igualtat, ha sigut la responsable de llegir el comunicat amb la presència de veïnes i veïns de la població que van guardar escrupolosament les mesures de seguretat per a garantir la salut de tots els presents davant la crisi sanitària de la COVID-19.

  Durant la seua al·locució, Bueso ha convidat a la ciutadania “a reivindicar un futur sense discriminació per raó de gènere i/o sexe on homes i dones formen part de la nostra societat en igualtat de drets i responsabilitats”. Així mateix ha insistit en “la necessitat d'intensificar polítiques d'igualtat de caràcter interseccional i transversal i a dotar-les econòmicament mitjançant l'elaboració de pressupostos amb perspectiva de gènere”.

  D'altra banda, la Corporació ha mostrat el seu suport “a les dones que viuen en l'àmbit rural i augmentar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar la ocupació i l'emprenedoria, l'educació per a la igualtat d'oportunitats en este àmbit especialment”.

  La regidora d'Igualtat ha recalcat “el nostre compromís amb la igualtat de tracte i d'oportunitats i amb el ple establiment d'una igualtat real i efectiva”. També ha fet una per a reclamar “la necessitat de dotar les entitats locals dels mitjans necessaris per a dur a terme les competències en matèria d'igualtat i garantir l'impuls d'actuacions que contribueixen a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible”.

  Mentrestant, Eva Sanchis, alcaldessa de Godella, ha expressat el seu desig que el 8 de Març es convertisca, a la fi, en “un dia festiu, en el qual es commemore la igualtat de totes les persones i no siga una jornada reivindicativa pels drets de les dones”.

  A més, ha convidat a tota la ciutadania a celebrar esta jornada “reflexionant en les llars, amb les famílies i en els nostres entorns sobre el que queda per fer per a aconseguir la igualtat plena que reclamem cada 8 de Març”.

  Malgrat no poder realitzar grans actes als carrers per la situació epidemiològica, Sanchis ha instat a totes les persones que resideixen a Godella a manifestar-se als seus balcons i finestres per a demostrar el compromís de tota la ciutadania per a aconseguir la plena igualtat.

  Pujar