16 de novembre de 2019 16/11/19

Godella va acollir el primer curs sobre desfibril·lador i primers auxilis

Godella va acollir el primer curs sobre desfibril·lador i primers auxilis - (foto 1)

  Per primera vegada, Godella va acollir un curs de primers auxilis i desfibril·lador, que fou organitzat pel Sindicat de Policies i Bombers (SPPLB) del 20 al 24 de febrer.

  Aquest curs, que es desenvolupà entre l'Ajuntament i la central de la Policia Local de Godella, està homologat pel IVASPE, i va reunir uns 30 agents de tota la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de dotar-los dels coneixements necessaris bàsics per poder realitzar una primera resposta davant d'una crisi o accident, independentment de quin siga el seu origen.

  L'intendent de la Policia Local de Godella, Eduardo Padilla, va fer una valoració molt positiva del curs, ja que "és molt important saber com funciona un desfibril·lador, que pot salvar una vida, així com conèixer i dominar la tècnica de la RCP, i saber utilitzar aquestes dos ferramentes de forma conjunta".

  Al curs es van proporcionar els protocols i la forma d'actuació adequada per salvaguardar la integritat de l'accidentat fins que puga rebre ajuda sanitària especialitzada. Tot això comptat amb els últims coneixements i materials utilitzats als suports vitals bàsic i avançat, per a la correcta assistència a una o vàries víctimes.

  Actualment Godella compta amb tres desfibril·ladors: un al poliesportiu, un altre al pavelló i un més que el té Protecció Civil. La Policia Local pretén incorporar dos més, juntament amb el nou rènting de dos nous vehicles, de tal manera que els agents tindran el desfibril·lador dins dels propis cotxes.

  ocultar
  Godella va acollir el primer curs sobre desfibril·lador i primers auxilis
  Pujar