12 de novembre de 2019 12/11/19

Èxit aclaparant de les primeres jornades ‘Escola i Família, Educant per la Igualtat’

Èxit aclaparant de les primeres jornades ‘Escola i Família, Educant per la Igualtat’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Èxit aclaparant de les primeres jornades ‘Escola i Família, Educant per la Igualtat’ - (foto 2)

  La casa de la Cultura de Rocafort va acollir els dies 25 i 26 de setembre la primera edició de les jornades 'Escola i Família, Educant per la Igualtat', organitzades per les regidories d'Igualtat i Educació de Godella i Rocafort. L'èxit de participació i assistència fou rotund, amb més de 180 persones durant els dos dies.

  Les regidores d'estes àrees d'un i altre poble –Teresa Bueso i Sonsoles Giner- s'encarregaren d'inaugurar i presentar les jornades juntament amb Encarna Cuenca i Carrión, presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, i Víctor Jiménez, alcalde de Rocafort.

  Durant la seua intervenció, Bueso va explicar que esta iniciativa va sorgir arran una reunió celebrada en maig amb l'objectiu d'oferir un espai per a mestres, educadors i familiars on poder intercanviar experiències i casos d'èxit.

  «Mai haguérem imaginat que este projecte tindria un èxit tan gran, així que hem d'agrair a totes les persones assistents i participants pel seu interès», va dir Teresa Bueso. «A més, la qualitat dels ponents han estat espectacular, i hem tingut l'ocasió d'arreplegar una gran quantitat d'informació i recursos didàctics sobre igualtat i convivència que seran de molta utilitat per posar-los en marxa als nostres centres», afegí.

  El primer dia, Elena Simón Rodríguez, formadora feminista, analista de gènere i escriptora va oferir la ponència 'La igualtat també s'aprèn', i més tard es va celebrar la taula d'experiències de coordinadors/es d'Igualtat i convivència (CIC) dels centres educatius de la zona: CEIP Sant Sebastià de Rocafort, Koynos Cooperativa Valenciana, CEIP Barranquet de Godella, IES Comarcal de Burjassot i CEIP Cervantes de Godella.

  La segona sessió es va obrir amb la ponència 'Noves masculinitats igualitàries', de Joan Sanfélix Albelda, sociòleg i professor associat de l'UJI, que va parlar del llibre sobre educació sexual 'Els nostres cossos, els nostres drets', que es pot descarregar de manera gratuïta a la web de Conselleria.

  Finalment, va tindre lloc la taula d'experiències en què participaren Jorge Fuentes –professor de l'IES Alameda d'Utiel i professor associat de la Facultat de Magisteri de la UV-, Noemi Soriano –treballadora social i responsable de l'àrea de dona i igualtat de gènere a Plena Inclusió CV- i Guillem Montoro López –agent d'igualtat i activista pels drets LGTB.

  En definitiva, les jornades foren un punt de trobada entre responsables polítics, mestres i familiars que, gràcies al seu èxit incontestable «de segur que seran les primeres de moltes», afirmà la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Godella, Teresa Bueso.

  ocultar
  Èxit aclaparant de les primeres jornades ‘Escola i Família, Educant per la Igualtat’
  Pujar