elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants dels centres Gençana de Godella i Le Qintinye de Noisy le Roi realitzen un intercanvi

Estudiants dels centres Gençana de Godella i Le Qintinye de Noisy le Roi realitzen un intercanvi
  MÉS FOTOS
  Estudiants dels centres Gençana de Godella i Le Qintinye de Noisy le Roi realitzen un intercanvi - (foto 2)

  El darrer mes de maig, un grup d'uns 25 estudiants de 13 i 14 anys de l'institut La Quintinye de Noisy le Roi -un dels pobles francesos amb què està agermanat Godella- visitaren el municipi, fruit d'un intercanvi amb l'alumnat de Godella. Abans, en març, l’alumnat de 2on d’ESO del centre educatiu Gençana havia viatjat al poble francès.

  L’alcaldessa de Godella en funcions, Eva Sanchis, va rebre en el saló de plens als xics i xiques de tots dos municipis, acompanyats del professorat i alguns membres dels comitès d’agermanament dels dos pobles. «Es tracta d’una experiència molt enriquidora per als joves, doncs els permet viatjar i conèixer altres països i altres cultures, a més de fer amistats que potser perduren molts anys», digué Sanchis.

  En València, els estudiants francesos tingueren l’oportunitat de visitar el centre històric, l’Albufera, la Ciutat de les Arts i altres punts emblemàtics de la capital i del municipi de Godella. Pel que fa a la visita al país gal, l’acollida fou «molt emocionant», tal i com afirmen des del centre Gençana. «El primer encontre sempre és una mica complicat perquè estem nerviosos per conèixer les famílies d’acollida, però ens prepararen un berenar i ens feren sentir molt a gust», relata Nada Muñoz, estudiant del centre godellenc. Noisy Le Roi està a 26 kilòmetres a l’oest de París, així que la comissió de Gençana va poder visitar la Torre Eiffel, l’arc del Triomf o Montmartre en la capital francesa.

  Este intercanvi, organitzat des de la regidoria d’Agermanament, és una experiència molt positiva per als alumnes, tant a nivell personal com cultural, ja que comparteixen uns dies amb xics i xiques de la seua edat i adquireixen una major autonomia personal. A més, guanyen una certa fluïdesa amb l’altre idioma, milloren les seues habilitats socials, fan noves amistats i, sobretot, tenen un contacte directa amb una altra cultura, la qual cosa els ajuda a ser més tolerants.

  Néstor Padilla, un dels alumnes de Gençana que participaren en l’intercanvi, ho resum així: «Per a alguns de nosaltres era la primera vegada que estàvem en una casa que no era la nostra, sense la nostra família, i resulta una mica difícil el primer dia, però a partir del segon tot anà de meravella. M’ho vaig passar genial i ho recomane a tothom».

  La seua companya, Ángela Celada, destaca que «al principi vaig tindre algunes dificultats amb l’idioma i una mica de vergonya, però la família d’acollida em va ajudar molt. La xica amb la que vaig fer l’intercanvi em va caure molt bé i ens tornarem a vore al final de l’estiu».

  Una experiència que de segur recorden durant molts anys.

   

  Pujar