elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dues alumnes de Gençana, en el certamen internacional de Joves Investigadors

Dues alumnes de Gençana, en el certamen internacional de Joves Investigadors
  MÉS FOTOS
  Dues alumnes de Gençana, en el certamen internacional de Joves Investigadors - (foto 2)

  Dues alumnes del Centre Educatiu Gençana de Godella van representar a Espanya en el 30th European Union Contest for Young Scientists, celebrat en Tallín del 22 al 27 de setembre. Aquest és un prestigiós certamen en el qual 89 projectes científics van ser presentats per estudiants de més de 45 països de tot el món.

  Isabel H. i Laura G., que van finalitzar el  passat curs  2016-2017  segon curs de Batxillerat en Gençana, van participar en aquest concurs amb el seu projecte de química “En la recerca del cocktail ideal per a la descontaminació de les aigües”, dut a terme amb els professors de l'àrea de Biologia i Química del centre i amb la col·laboració de personal investigador de la  Universitat de València.   

  Durant el certamen europeu Isabel i Laura van presentar el treball realitzat al llarg de dos anys i els resultats obtinguts davant un jurat especialitzat format per experts científics a nivell europeu. Les joves van tindre oportunitat de compartir aquesta experiència amb estudiants de països  com Suècia, Xipre, Bèlgica, Regne Unit, Xina, Corea del Sud, Egipte o  Estats Units, entre d'altres. A més, van rebre la visita de l'ambaixada espanyola a Estònia, els qui es van interessar per conèixer de prop el treball realitzat.

  El projecte de les alumnes va ser un dels dos triats per a representar al nostre país en aquest concurs d'àmbit internacional després de rebre tres primers premis en el XXIX Certamen Nacional de Joves Investigadors, celebrat a Màlaga al setembre de 2016.

  Nous mètodes per a descontaminar les aigües

  La contaminació d'aigua per diversos agents, entre  ells  compostos orgànics, és un problema a nivell global que empitjora a un ritme vertiginós. El projecte premiat, “En la recerca del cocktail ideal per a la descontaminació de les  aigües: estudi de l'eficiència fotocatalítica de materials metalo-orgànics de Fe-Ni sobre la degradació de compostos orgànics” es va focalitzar a trobar un mètode para descontaminar aigua d'una manera eficient i sostenible mitjançant processos d'oxidació avançada. Després d'avaluar la capacitat fotocatalítica de diferents materials en presència de peròxid d'hidrogen, oxigen i llum visible, van trobar que els components metalo-orgànics basats en ferro (MOFs) aconseguien els objectius proposats.

  Pujar