elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ja disponible el nou portal de Transparència de l’Ajuntament de Godella

  A finals del mes de desembre es va publicar el nou portal de Transparència de l'Ajuntament de Godella. L'Ajuntament, a banda d'anar publicant la informació en els diversos apartats de la pàgina web, disposava d'un portal de Transparència a través del portal general d'Entitats Locals del Ministeri corresponent.

  No obstant això, segons el regidor de l’àrea, Joan Alonso, «s'ha volgut facilitar l'accés a les diferents informacions creant-ne un de propi que faça més senzilla la gestió tècnica de la informació i la seua posada a disposició de la ciutadania, reduint la quantitat de redireccionaments per a arribar a la informació cercada i unificant la publicació de la informació en un format accessible i la seua disponibilitat en format de dades obertes, reutilitzables».

  El portal de Transparència pretén ser un recopilatori de tota aquella informació que l'Ajuntament té obligació de publicar de forma accessible i clara. Esta eina es complementa amb l’aplicació pràctica de l'ordenança de transparència aprovada en ple i amb el visor pressupostari, també disponible al web municipal.

  En el portal es recopila la Informació Institucional: Alcaldia, Ple Municipal i Junta de Govern Local (amb detall de convocatòries i actes), Equip de Govern i Corporació Municipal (amb el detall dels currículums, delegacions i retribucions), Àrees i Departaments, Declaració de Bens i Retribucions.

  A més, també està disponible la informació econòmica i pressupostària: els Bens immobles i patrimonials, les subvencions, l'enllaç al perfil del contractant i informació de la contractació municipal i l'enllaç al visor pressupostari (on trobarem informació com el Període Mitjà de Pagament a Proveïdors, Informes de Morositat, Costos de Serveis, Expedients d'aprovació de Pressupostos, etc.).

  El portal de Transparència també recopila la informació de rellevància jurídica i patrimonial que, de moment, mostra l'expedient de tramitació del PGOU i l'enllaç a la seu electrònica, on s'estan recopilant totes les ordenances municipals i el catàleg de tràmits i instàncies normalitzades per a tots els procediments, però que anirà actualitzant-se amb molta més informació en el moment que els departaments vagen generant-la en els formats adequats. Per últim, es mostren dades d'interès públic, com són els resultats electorals o les estadístiques demogràfiques de Godella. El portal també disposa d'un formulari de contacte per a l'enviament de queixes o suggeriments.

  Pujar