6 de desembre de 2019 6/12/19

Un alumne de Gençana disputarà l'Olimpíada Nacional de Física

Un alumne de Gençana disputarà l'Olimpíada Nacional de Física - (foto 1)

  L'alumne de 2on de Batxillerat del Centre Educatiu Gençana Carlos V. ha sigut triat com un dels sis estudiants que representarà als centres de Secundària del Districte Universitari de València en la fase nacional de l'Olimpíada de Física, que es disputarà el proper mes d'abril a Salamanca.

  Carles V. va superar la primera fase d'aquest concurs el passat 23 d'octubre, en la qual va resultar preseleccionat junt amb altres 19 estudiants. Des de novembre i fins a febrer, els elegits van rebre un curs de preparació en la Universitat Politècnica de València i en la Facultat de Física de la Universitat de València, amb una durada de 72 hores.

  El 21 de febrer es va celebrar la prova de la fase local, en la qual l'alumne de Gençana va aconseguir ser un dels sis classificats per a la fase nacional. Durant el mes de març, rebrà un curs pràctic de preparació en la Facultat de Física de la Universitat de València (UV).

  L'Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en la qual participen estudiants de Batxillerat de nombrosos països i que organitza la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase nacional. La UV i la UPV s'encarreguen de la fase local d'aquesta competició que consisteix en una prova escrita de problemes i exercicis de Física.

  ocultar
  Un alumne de Gençana disputarà l'Olimpíada Nacional de Física
  Pujar