elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat recorda la importància de la ventilació i de l'ús de les mascaretes, en espais oberts i tancats, per a evitar contagis

La Generalitat recorda la importància de la ventilació i de l'ús de les mascaretes, en espais oberts i tancats, per a evitar contagis
  • Llança una campanya de conscienciació a través de cartells informatius per a descarregar i penjar en establiments

  • La Generalitat ha col·laborat amb CSIC-IDAEA i Mesura en l'elaboració i la difusió d'una guia de ventilació en interiors que es pot descarregar en infocoronavirus.gva.es

L'ús de la mascareta, el manteniment de la distància interpersonal i la ventilació apropiada en llocs tancats, són els tres elements fonamentals per a evitar la transmissió de contagis per COVID-19 i reduir els ingressos hospitalaris.

En vista a l'increment de casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana, la Generalitat ha llançat una campanya de conscienciació ciutadana amb l'objectiu de frenar els contagis i evitar que el virus s'estenga a persones que encara no han completat la seua vacunació i protegir altres col·lectius més vulnerables com són els immunodeprimits i els trasplantats.

Es tracta d'una campanya gràfica, a través de cartells informatius, en la qual es recomana continuar utilitzant la mascareta, no solament en espais interiors i establiments públics, sinó també a l'aire lliure, especialment quan no es manté la distància mínima interpersonal d'1,5 metres.

Ventilació continuada

La ventilació dels espais interiors també és clau a l'hora de contindre l'expansió del virus. En ambients poc ventilats els aerosols d'una persona infectada pel virus es distribueixen per tot l'espai amb el risc que altres persones es contagien en inhalar-lo. Per aquest motiu, és necessari ventilar de manera continuada per a renovar així l'aire interior amb aire exterior.

La Generalitat ha col·laborat amb CSIC-IDAEA i Mesura en l'elaboració d'una guia de ventilació en interiors dirigida a comerços, hotels, cinemes, teatres, museus i altres llocs d'ús públic. La guia ofereix totes les pautes per a mantindre una ventilació correcta i es pot descarregar en infocoronavirus.gva.es

Altres descarregables

La pàgina web d'Infocoronavirus, en l'apartat de 'Descarregables', inclou també una sèrie de cartells informatius amb consells i recomanacions contra la COVID-19.

Els descarregables estan concebuts per a penjar-los a l'entrada de comerços, hotels, cinemes, teatres, museus i altres llocs d'ús públic per a recordar a la ciutadania la necessitat de mantindre mesures preventives.

Així mateix, uns quants cartells informatius estan disponibles en 7 idiomes: espanyol, valencià, anglés, francés, alemany, italià i rus.

Pujar