7 d’agost de 2020 7/8/20

La Generalitat donarà ajudes per a potenciar el turisme durant la temporada baixa

La Generalitat donarà ajudes per a potenciar el turisme durant la temporada baixa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Generalitat donarà ajudes per a potenciar el turisme durant la temporada baixa - (foto 2)
  La Generalitat donarà ajudes per a potenciar el turisme durant la temporada baixa - (foto 3)

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell posarà en marxa un programa d'estímul a la demanda turística en la Comunitat Valenciana per a reactivar l'activitat en el sector durant la temporada baixa.

  Puig ha anunciat aquesta mesura després de la reunió telemàtica *matenida amb el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a avaluar la situació del sector turístic derivada de la pandèmia de COVID-19 i estudiar mesures addicionals de suport.

  El president ha avançat que es busca arbitrar ajudes perquè aquells establiments que *convenien amb la Generalitat puguen determinar uns preus de referència, tot això amb la finalitat de dinamitzar el sector en moments de baixa ocupació.

  A més, ha concretat que el pla d'incentius contemplarà una primera etapa, que abastarà de l'1 d'octubre al 15 de desembre, i una segona, que començarà el 7 de gener i finalitzarà per Pasqua.

  El programa també donarà compliment a la iniciativa aprovada per unanimitat per les Corts la setmana passada, tal com ha precisat el *president, que s'ha mostrat partidari de la col·laboració públic-privada per a sumar esforços de cara a reactivar el turisme també a la tardor i hivern d'enguany.

  El president s'ha referit a més a la rellevància del "aval" atorgat per Alemanya a la Comunitat Valenciana com a destinació turística segura, simbolitzat en la visita del passat dimarts del ministre d'Afers exteriors d'Alemanya, Heiko Maas, la primera d'un representant d'un govern europeu a Espanya després de l'alçament de l'estat d'alarma.

  Puig ha destacat en aquest sentit el "paper fonamental" del mercat alemany, que havia experimentat un increment del 7% en les últimes temporades, per a la reactivació del sector turístic de la Comunitat.

  El programa d'incentius a la demanda anunciat pel president se suma a altres iniciatives ja posades en marxa, com les ajudes directes destinades a empreses i persones treballadores autònomes adherides a programes de producte de Turisme Comunitat Valenciana que compten amb el distintiu de qualitat turística SICTED o per a agències de viatge.

  Aquesta última mesura ha permés a Turisme destinar 6,5 milions d'euros en ajudes directes al sector turístic treballadors i treballadores per compte propi, pimes i festivals de música que s'han vist afectats per la COVID-19, i se sumen a altres mesures com el pla d'infraestructures per a pal·liar els desperfectes causats pel temporal Gloria.

  A més, també ha destacat la línia per import de 10 milions d'euros impulsada per l'Institut Valencià de Finances per a ajudar amb crèdits blans a la recuperació de l'activitat del sector turístic.

  Propostes del sector sobre limitació d'aforaments

  Paral·lelament, el president ha assenyalat que es traslladaran a la Conselleria de Sanitat les propostes plantejades pel sector turístic per a modificar aspectes relacionats amb la limitació d'aforaments. Tal com ha precisat, aquestes propostes passen per reduir la distància entre taules fixada en terrasses i interior de bars i restaurants de 2 metres a 1,5 metres i per augmentar al 75% la possibilitat d'ocupació en els locals d'oci nocturn.

  El responsable del Consell -que ha precisat que mantindrà una reunió en els proximos dies amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló- ha indicat que qualsevol canvi en aquestes restriccions vindrà determinat per la decisió que adopte la Conselleria de Sanitat atesos els criteris de seguretat sanitària.

  Pujar