elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
REACCIONS DADES ATUR

La Generalitat destaca la taxa d'ocupació i els sindicats lamenten l'elevat atur juvenil

La Generalitat destaca la taxa d'ocupació i els sindicats lamenten l'elevat atur juvenil

  Des de la Generalitat han valorat les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) relatives al segon trimestre de l'any 2019 destacant "l'increment en 43.600 persones en la taxa de activitat en aquest període en la Comunitat que se situa en un total de2.434.000 persones".

  El secretari autonòmic de Ocupació, Enric Nomdedéu, ha detallat que, de aquestes 43.600 persones, 32.900 ja han trobat un lloc de treball i han permés que l'ocupació augmente en la Comunitat en un 1,6% en el segon trimestre de 2019, respecte al trimestre anterior.

  Cal destacar que aquest augment és el major en un segon trimestre de tota la sèrie històrica a la Comunitat i el més gran en tot l'Estat. Nomdedéu ha subratllat també que la EPA revela que els contractes indefinits s'han incrementat en el període de abril a juny en 33.600, mentre que els contractes temporals han augmentat en 23.400.

  Des dels sindicats, no obstant això, lamenten l'increment de l'atur, sobretot juvenil amb una taxa de quasi el 37%, i destaquen la bona dada de l'increment de l'ocupació sobretot en el sector industrial i a la província d'Alacant.

  L'increment de l'atur, dada sorprenent per a l'època en la qual estem, apunten des d'UGT, és conseqüència de l'increment de l'atur juvenil, fins a tal punt que situa la seua taxa en el 37%, enfront de la xifra total que és del 14,30%. “Això posa de manifest una gran realitat i és que el mercat de treball cada vegada ofereix menys oportunitats a les persones joves, especialment a les menors de 25 anys i a aquelles que manquen de formació”. Prop del 74% de les persones joves que estan parades tenen estudis únicament fins a l'ESO.

  Per a Pilar Mora, secretària de formació, ocupació i igualtat de gènere d'UGT PV, “són necessaris i imprescindibles plans de formació adequats per a aquests joves, que siguen conseqüència de les necessitats territorials d'ocupació presents i futures i que siguen vertaderes oportunitats d'ocupació. No és possible que als nostres joves només siguem capaços d'oferir-los l'ocupació més precària, amb grans índexs de rotació i parcialitat”.

  Per part seua, El sindicat CSIF urgeix al Consell i, en general, a tots els partits de l'arc parlamentari valencià, al fet que es posen immediatament a treballar per a revertir l'increment de l'atur que revela l'última Enquesta de Població Activa (EPA). La central sindical considera “molt preocupant” el fet que la Comunitat Valenciana lidere l'augment de la desocupació en un trimestre en el qual l'atur ha baixat en el conjunt d'Espanya en 123.600 persones.

  Pujar