elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat demana fer servir les màscares aquest Nadal per evitar contagis i no només de covid

La Generalitat demana fer servir les màscares aquest Nadal per evitar contagis i no només de covid
  • Estem en una època de l'any en l'augment de la transmissió de virus respiratoris i això està darrere de les tensions hospitalàries com en el cas de les bronquiolitis dels xiquets

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha demanat aquest dimarts a la societat valenciana que utilitze de forma raonable les màscares ja que protegeixen davant dels virus respiratoris i no parlem només del cóvid.

En aquesta època de l'any s'incrementen els virus respiratoris i hi ha tensions puntuals a les hospitalitzacions: “Els hospitals estan tensionats però era una cosa esperable. […] Gràcies als plans estratègics que tenim molt apresos de la pandèmia, la sanitat valenciana ha respost perfectament”.

El conseller ha posat com a exemple les hospitalitzacions infantils per bronquiolitis, que han augmentat moltíssim: “L'epidèmia de la bronquiolitis s'ha incrementat respecte a anys anteriors, creiem que perquè els xiquets estaven protegits per totes les mesures del cóvid, incloent-hi les màscares”.

En aquest sentit, Mínguez ha insistit que estem en una època de l'any amb més transmissió d'aquests virus respiratoris i per això la màscara pot ajudar a frenar-ne l'expansió.

A més, preguntat pel manteniment de les restriccions als centres de gent gran, ha recordat que les decisions estan marcades pels experts en epidemiologia i recorda que segueixen morint grans per covid en aquests centres.

“No som independents –a l'hora de prendre decisions– i encara hi ha morts setmanalment. Amb aquestes mesures fins i tot estem disminuint la gravetat i les morts per això hem de ser molt raonables perquè l'ús de la màscara, per exemple, és una mesura molt econòmica”.

Gairebé 850.000 vacunats contra la grip

Cal ressaltar que quasi 850.000 persones s'han vacunat contra la grip a la Comunitat Valenciana i el conseller de Sanitat ha insistit en la importància d'immunitzar-se i mantenir certes mesures de cara als propers dies festius, “no només per poder disfrutar amb la família i amics sinó també, a nivell general, per reduir la càrrega assistencial i garantir així una millor assistència per a tothom”.

“És important que els que s'han d'immunitzar --ja siga de la vacuna de la grip, de la dosi de reforç contra la Covid o de totes dues-- ho facen", ha ressaltat, alhora que ha subratllat que "també és molt recomanable l'ús responsable de la màscara: a llocs tancats o quan estem amb persones vulnerables perquè tinguen immunodeficiència o una edat avançada”.

Pujar