elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El XVII Festival de Guitarra Panxa Verda consolida Gandia com a referent dels amants de la música

El XVII Festival de Guitarra Panxa Verda consolida Gandia com a referent dels amants de la música
  MÉS FOTOS
  El XVII Festival de Guitarra Panxa Verda consolida Gandia com a referent dels amants de la música - (foto 2)

  La regidora delegada de Cultura, Balbina Sendra, acompanyada de l'edil de Patrimoni, Alícia Izquierdo, i dels directors del Festival de Guitarra Salvador Garcia 'Panxa Verda', David López i Rubén Parejo, ha presentat la XVII edició d'aquest certamen, que tindrà lloc de l'1 al 9 de juliol a la Casa de la Marquesa i al MAGa. En total, es tracta de set jornades de música, festa i diversió (incloent-hi dins d'aquestes, el concurs internacional de guitarra) que s'iniciaran a partir de les 20 hores.

  Sendra ha expressat la intenció de portar aquesta i altres iniciatives més enllà de la promoció cultural. "És un festival amb característiques molt especials i creiem que turísticament pot ser un atractiu per a moltes persones que tinguen la música com a excusa per organitzar els seus viatges". "Sabem que totes les persones que acudeixen al Festival repeteixen i que, com altres edicions, cobreix molts estils diferents, de manera que el públic al qual pot interessar és molt ampli".

  "Per nosaltres és un plaer veure com el festival ha crescut i consolidat com a part important de la vida cultural de la ciutat. Aquest any tornarem a portar la música al MAGa perquè els amants de la música coneguen altres espais i entenguen la riquesa de recursos patrimonials i espais que tenim a Gandia", ha remarcat Izquierdo.

  Per part seua, els organitzadors han recordat que aquest any serà el torn per a l'IX concurs de guitarra que està dividit per categories d'edats i que hi haurà guitarristes procedents d'11 nacionalitats diferents. De fet, s'ha hagut d'organitzar una fase preliminar per seleccionar els candidats que participaran en la fase Final. Les finals es desenvoluparan el dia 9 de juliol començant a les 9.30 hores amb les categories de menor edat (A i B), a partir de les 12 hores serà el torn per a la categoria 'C', a les 16.30 hores la categoria 'D ', per finalitzar a les 19.30 hores amb el lliurament de premis i l'acte de tancament del Festival.

  Durant la roda de premsa s'ha destacat la trajectòria dels Jurats de l'edició d'aquest any i el calibre dels artistes que participaran en els concerts que s'han organitzat.

  Pujar