elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La 38 Universitat d’Estiu de Gandia presenta la seua programació cultural i lúdica

La 38 Universitat d’Estiu de Gandia presenta la seua programació cultural i lúdica
  • Aquesta edició de la Universitat d’Estiu de Gandia presenta un ampli ventall d’activitats obertes a la ciutadania

  • Aquesta edició de la Universitat d’Estiu de Gandia presenta un ampli ventall d’activitats obertes a la ciutadania

  • La reserva d’entrades s’obrirà demà dimecres

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la programació d’activitats obertes a la ciutadania. Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV), i Nahuel Gonzàlez, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, han sigut els encarregats de presentar una programació que, en paraules del regidor, “és una part importantíssima de la cultura de la ciutat, una programació imprescindible en la vida cultural gandiana”. La programació, que inclou activitats a les 20h i a les 22:30h, es desenvoluparà en la Casa de la Marquesa. Es tracta d’una proposta “rica, àmplia i pensada per a incloure gèneres distints”, manifestava Carme Melo qui a més, volia destacar, l’interés de la Universitat de València “per estar al costat dels creadors i artistes valencians intentant reprendre la programació cultural habitual”.

Pel que respecta a les activitats vespertines, aquesta edició recupera els actes a les 20h però en aquesta ocasió estrena el format “Conversem amb...”,  on la UEG busca establir un espai de reflexió i debat amb autors i autores de reconegut prestigi per a, des de distints àmbits, reflexionar sobre aquests canvis i aquells que estan per vindre. Així, el primer acte versarà al voltant de l’exposició “Coronacrisi i Cultura” i comptarà amb la participació de la comissària de la mostra, Marisa Guillén, qui estarà acompanyada per la dissenyadora Virginia Lorente i Javi Tortosa i Miguel Martí, de Estudio Democracia. La setmana continuarà amb la participació de l’il·lustrador valencià Paco Roca, el filòsof Enric Senabre i la també la il·lustradora Paula Bonet que passaran per aquest espai els dies 13, 14 i 15 de juliol respectivament. Mentre, divendres 16 serà el moment de conversar sobre Francisco Brines amb els periodistes i escriptors Fernando Delgado,  Àngels Gregori, Antonio Lucas  i Josep Piera.

La programació es completa amb les activitats nocturnes que tindran lloc a les 22:30 hores al Jardí de la Casa de la Marquesa. Aquestes començaran dimarts 13 amb el grup de dansa de la Universitat de València que presentarà el seu espectacle “Abans de la llum”. Mentre, el dimecres 14 torna a Gandia la companyia teatral Escena Erasmus amb l’espectacle “El viatge impossible”. Dijous 15, l’escenari de la UEG rep el quartet valencià, les Maluks, un dels projectes musicals valencians a tindre en compte aquest 2021. El punt i final d’aquesta edició el posarà, divendres 16, Carles Denia, qui torna a la UEG amb un espectacle en forma de quintet produït especialment per a l’ocasió.

Tant les “Converses amb” com les actuacions nocturnes seran de caràcter gratuït amb inscripció prèvia per qüestions sanitàries. L’única excepció serà el concert de Carles Denia que tindrà un entrada de 6€.

En tots els casos, el registre o compra d’entrades cal efectuar-se a través de la web www.uv.es/ueg. Tant les inscripcions com la venda d’entrades estarà oberta a partir de demà dimecres 30 de juny a les 9h.

Pujar