elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres detinguts explotaven laboralment a ciutadans polonesos a Gandia

Tres detinguts explotaven laboralment a ciutadans polonesos a Gandia
  • Els acusats es valien de la situació de vulnerabilitat de les víctimes al seu país d'origen i els feien treballar més de deu hores diàries cobrant molt pocs diners

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gandia a tres persones, un home i dues dones, d'orígens polonès i espanyol, com a presumptes autores dels delictes de falsedat documental, usurpació d'estat civil i estafa. A més, a dos d'ells se'ls imputa també un delicte contra els drets dels treballadors, després de pel que sembla captar a ciutadans polonesos al seu país d'origen i, una vegada ací, explotar-los laboralment.

Les investigacions per part de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de Gandia van començar després de tenir coneixement que uns ciutadans de nacionalitat polonesa podrien estar sent sotmesos a unes condicions laborals no ajustades a dret.

Els agents van esbrinar que els treballadors eren captats en el seu propi país, aprofitant la seua situació de vulnerabilitat, i una vegada a Espanya presumptament eren sotmesos a llargues jornades de treball, en ocasions més de deu hores diàries, a canvi d'ínfimes quantitats de diners. A més, si per qualsevol motiu no acudien a treballar, pel que sembla eren sancionats.

Les perquisicions policials han permès esbrinar que, a més, l'home ara detingut, amb la col·laboració d'altres dues persones, també es dedicaria a la comissió d'altres tipologies delictives. Pel que sembla, localitzava a inversors polonesos interessats a fer negocis a la comarca de La Safor amb l'objectiu d'estafar-los.

Una estafa de més de 60.000 euros

Així hauria aconseguit que els inversors compraren cinc immobles, tres d'ells a Gandia i dos a Oliva, llogant-los el sospitós posteriorment suplantant la identitat d'aquests. A més, pel que sembla, el detingut per a no deixar rastre dels diners, usava els comptes bancaris d'altres ciutadans polonesos en els quals ell figurava com a persona autoritzada i d'aquesta manera estafar al voltant de 60.000 euros.

El detingut, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial, mentre que les dues arrestades han sigut posades en llibertat una vegada sentides en declaració, després de ser advertides de l'obligació legal de comparèixer davant l'autoritat judicial.

Les investigacions continuen obertes per al total esclariment dels fets.

Pujar