26 de gener de 2020 26/1/20

Trasmediterranea xifra l’impacte econòmic en Gandia del ferri a Eivissa en 6 milions d’euros

Trasmediterranea xifra l’impacte econòmic en Gandia del ferri a Eivissa en 6 milions d’euros - (foto 1)

  L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha informat en la quarta Mesa de Turisme, celebrada este matí, que la companyia Trasmediterranea ha xifrat en 6 milions d'euros l'impacte econòmic del ferri Gandia-Eivissa en la capital de la Safor. En aquest fòrum estan representants els principals agents turístics de la ciutat (hostaleria, hotels, apartaments, càmpings i agències de viatge); representants polítics, portaveus dels dos principals moviments socials de la ciutat (Falles i Setmana Santa); la Universitat; les associacions de comerciants; i l'Associació de la Fideuà de Gandia.

  Durant la reunió, s'ha comentat que el fet que hi haja una comunicació marítima directa amb les Illes Balears en dues hores i mitja, també en estiu, sempre és positiu perquè, segons Morant, obri moltíssimes possibilitats no sols en l'àmbit econòmic, perquè els viatgers consumeixen en bars i restaurants i compren en les botigues, sinó també d'intercanvi cultural.

  Esta empresa ha decidit reprendre la connexió amb les Illes Balears a partir del 16 de juny fins al 10 de setembre després de la bona acceptació durant la Setmana Santa. Trasmediterranea va començar a operar Dimecres Sant amb la línia Gandia-San Antonio. Els vaixells van salpar Dimecres Sant, Dijous Sant, Diumenge 16 d'abril i Dilluns 17 d'abril.

  L'Ajuntament de Gandia ja està treballant amb Trasmediterranea per la campanya d'estiu, la gran aposta de Trasmediterranea en la ciutat de Gandia. Ara, segons Morant, és el moment de fer paquets turístics amb tota l'oferta de Gandia perquè el viatger que ve de les Illes tinga una estona per a visitar la ciutat i la platja.

  La Mesa de Turisme ha estat presidida per Diana Morant, també màxima responsable de la gestió turística; pel cap de Gestió Turística del Patronat de Turisme, Evarist Caselles; i la tècnica de Turisme, Olatz Megía. S'han posat sobre la taula diferents assumptes relacionats amb el turisme, com la campanya estival, l'assistència a fires, el Sicted, les activitats d'estiu i el Pla de Millora Turístic, entre d'altres.

  Megía ha donat unes pinzellades del Pla de Millora Turístic, que s'està elaborant de la mà dels consultors turístics Iñaki Gaztelumendi i Antoni Nicolau. Es tracta de singularitzar el destí i buscar el límit de sostenibilitat del model, sempre comptant amb els habitants de Gandia com als seus millors ambaixadors.

  Respecte a les fires turístiques, de gener a maig d'enguany, s'ha assistit a sis fires nacionals, a més de realitzar presentacions del destí davant tuoroperadors de Bilbao i Barcelona. A més a més, està previst que Gandia estiga present en les fires d'IFTM Top Resa (París), Plus 50 Beurs (Utretch), World Travel Market (Londres), IBTM (Barcelona), INTUR (Valladolid) i la Fira de les Comarques (València).

  La Mesa de Turisme també ha remarcat la bona acollida del segell de Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística), dins del sector empresarial. Mentre que l'any passat van ser 29 els establiments que acabaren sent distingits pel Ministeri per la seua aposta per la qualitat, enguany s'han sumat 76 empreses a la iniciativa, entre les quals es troben 15 comerços, 13 restaurants, 11 bars i cafeteries, 8 hotels, a més d'agències de viatge i turisme actiu, el port i el Campus de Gandia.

  El govern municipal, dins de la seua aposta per la qualitat i l'excel·lència, també ha impulsat que la Policia Local o el MAGa opten al distintiu. També s'ha felicitat a la Creu Roja, donat que el servei de socorrisme que presta està participant en el projecte sent l'únic de la Comunitat Valenciana.

  El turisme de congressos també és una aposta clara pel govern de Gandia, amb la qual es pretén captar nous clients d'alt poder adquisitiu fora de la temporada alta. Olatz Megía va informar als assistents que el pròxim mes de setembre, representants del departament de Congressos y Events de El Corte Inglés de Sevilla, Madrid y Barcelona, visitaran Gandia per a valorar la possibilitat de traslladar algunes de les seues propostes a la capital de la Safor.

  Segons Morant, el departament de Turisme continua treballant de valent amb el sector per tal d'aconseguir una millora en el turisme i un turisme de qualitat.

   

  Pujar