24 de juny de 2019 24/6/19

El Teatre del Raval acull una "Vesprada per la Memòria", en el marc de les VI Jornades Republicanes de La Safor

El Teatre del Raval acull una "Vesprada per la Memòria", en el marc de les VI Jornades Republicanes de La Safor - (foto 1)
MÉS FOTOS
El Teatre del Raval acull una "Vesprada per la Memòria", en el marc de les VI Jornades Republicanes de La Safor - (foto 2)
El Teatre del Raval acull una "Vesprada per la Memòria", en el marc de les VI Jornades Republicanes de La Safor - (foto 3)

L’Associació Republicana de La Safor ha escollit, un any més, l’espai del Teatre del Raval per celebrar una de les activitats del programa de les seues VI Jornades Republicanes a La Safor. Així, divendres 12 d’abril, el Raval acollirà una “vesprada per la memòria” que començarà a les 19.30 h, amb la taula redona “Dones i identitat de gènere: l’anarcosindicalista Lucía Sánchez Saornil”, una figura rellevant dins el món llibertari de principis del segle XX i destacada membre del moviment anarcofeminista Dones Lliures. La taula redona estarà a càrrec de Cristina Escrivà Moscardó, directora de l’Associació Cultural Institut Obrer de València, i autora de l’obra “40 dones protagonistes de la València Republicana”.

Després de la taula hi haurà un petit recés amb piscolabis, i a les 21h serà moment per al teatre. En principi estava programada l’obra “Instruccions per a no tenir por si ve La Pastora”, de La Ravalera Teatre que, per motius de salut d’una de les actrius de la companyia, s’ha substituït per l’espectacle “Maria La Jabalina”, de la Companyia Hongaresa de Teatre. Aquesta obra versa sobre la vida d’una miliciana anarquista nascuda a Port de Sagunt, que va ser l’última dona afusellada pel franquisme, l’any 1942.

Amb “Maria La Jabalina”, Lola López, a manera de teatre document, dóna veu a aquesta miliciana anònima, en un exercici de memòria executat a través de diferents llenguatges escènics que es combinen per a enriquir el conjunt de l'obra.