elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Setmana Santa de Gandia renovarà la directiva en un congrés marcat pel COVID-19

L'inici del nové congrés de la Setmana Santa de Gandia
L'inici del nové congrés de la Setmana Santa de Gandia
  • La pandèmia del Coronavirus va obligar el col·lectiu a suspendre tots els seus actes i no celebrar als carrers els seus dies grans

MÉS FOTOS
La Setmana Santa de Gandia renovarà la directiva en un congrés marcat pel COVID-19 - (foto 2)
La Setmana Santa de Gandia renovarà la directiva en un congrés marcat pel COVID-19 - (foto 3)

Amb l'inici del nové congrés de la Setmana Santa de Gandia, es triarà el nou projecte que es desenvoluparà a la ciutat durant els pròxims quatre anys.

L'acte va estar marcat, com no podia ser d'una altra manera, pel respecte i compliment de les mesures de seguretat sanitària que degueren seguir els assistents per a no propagar el virus. Malgrat la situació excepcional que ha provocat la pandèmia del Coronavirus, han pogut celebrar un congrés que cobra gran importància pel fet que és l'inici d'una nova etapa en la Setmana Santa de Gandia, que haurà de decidir qui formen la seua nova directiva i, per tant, quines persones lideraran el projecte d'aquest col·lectiu a la ciutat durant els pròxims quatre anys.

Aquest inici del congrés es va realitzar a l'església de Sant Nicolau del Grau de Gandia amb la presència del bisbe auxiliar de València, Arturo Ros. A més, també van estar presents en l'acte inagural l'Abat de la Junta Major, Ángel Saneugenio; la presidenta de la Junta Major de Germanors, María José Martí; la Padrina de la Setmana Santa 2020 i Cambrera del Crist Ressuscitat, Xaro Pérez; l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el regidor delegat a la Junta Major, Miguel Ángel Picornell; i altres membres de les directives i corporacions.

És important recordar que la crisi sanitària que ha mantingut confinada a la població va causar la suspensió dràstica de totes les activitats corresponents a la setmana passada Santa de Gandia que, de la mateixa manera que altres col·lectius com les falles, van veure com transcorrien els seus dies grans sense poder celebrar-los als carrers de la ciutat com cada any.

A més de fer referència a la pandèmia del COVID-19 per part dels encarregats de prendre la paraula, l'alcaldessa Diana Morant s'ha mostrat especialment agraïda a les germanors, confrares i directives de la Setmana Santa de Gandia per la seua labor durant uns últims temps difícils. En aquesta mateixa línia cal destacar que aquest col·lectiu va aconseguir que Gandia fora triada com la primera Capital Cultural Valenciana de la història i la declaració com a Festa d'Interés Turístic Nacional.

Pujar