elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Serrano acull el projecte "Encara hi ha algú al bosc"

El Serrano acull el projecte "Encara hi ha algú al bosc"
    MÉS FOTOS
    El Serrano acull el projecte "Encara hi ha algú al bosc" - (foto 2)

    Arriba a la nostra ciutat el projecte Encara hi ha algú al bosc de la ma de Cultura i Conflicte. Aquest equip multidisciplinar que creu en la cultura com a motor de diàleg i de reflexió i com a eina de transformació social.

    “M’ho van matar tot menys l’ànima”

    Va passar al cor d’Europa, a dues hores d’avió, mentre ací gaudíem de l’Olimpiada i de l’Expo, la televisió barrejava imatges de lliurament de medalles a Barcelona, esdeveniments a Sevilla i imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina. Fa tres dècades d’aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja étnica. Els focus i les càmeres ja no hi són, però, ha acabat la guerra per a les supervivents i pels fills i filles nascudes d’aquelles violacions?

    Les tres parts del projecte estaran al Teatre Serrano: l’obra de teatre, el documental i la instal·lació fotográfica. El documental, dirigit per Erol Ileri i Teresa Turiera-Puigbò s’emetrà el dijous 26 a les 19 hores amb presència del director i de la periodista Esma Kucukalić. L’obra de teatre, dirigida per Joan Arqué Solà i protagonitzada per Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Eloi Ileri, es representarà el divendres 27 a les 20 hores.

    El divendres 13 encetem el projecte amb la instal·lació que s’ha ubicat en la façana i entrada del Serrano i que estarà fins el diumenge 29.

    Els plafons amb fotografies i textos en primera persona situen als visitants en la guerra de Bòsnia, la declaració de violació com a crim de guerra per primera vegada per part de la justicia internacional, i el testimoni actual de les supervivents. En un altre plànol, fotografies en lones de gran format mostren la valentía i la determinació de les protagonistes, acompanyades de llençols blancs en homenatge als milers de dones que no van sobreviure o a les que, encara avuí, ho viuen en silenci. Els llençols recorden també les teles que els veïns de Sarajevo penjaven a les cruïlles de la ciutat per dificultar la visió dels franctiradors.

    Pujar