elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les sensacions “històriques” d'Empar Estruch, la primera infermera vacunada contra el COVID-19 a Gandia

Les sensacions “històriques” d'Empar Estruch, la primera infermera vacunada contra el COVID-19 a Gandia
  • La professional sanitària de la Residència de la Tercera Edat la Safor detalla com ha transcorregut el moment de vacunació de tots els majors del centre

MÉS FOTOS
Les sensacions “històriques” d'Empar Estruch, la primera infermera vacunada contra el COVID-19 a Gandia - (foto 2)

Passaven alguns minuts de les 10.00 del matí del penúltim dia de l'any 2020 quan la il·lusió ha arribat a la Residència de la Tercera Edat la Safor, a Gandia, en forma de les vacunes de Pfizer.

A les portes del geriàtric i plens de nerviosisme es trobaven els professionals sanitaris i tots els majors que es troben interns.

Empar Estruch és, des de hui, la primera infermera de la ciutat de Gandia a vacunar-se contra el COVID-19, alguna cosa que li ha omplit d'il·lusió, d'esperança i, sobretot, de responsabilitat davant les dificultats de la pandèmia.

Empar és una infermera jove i amb passió pel seu treball, encara que sense pràcticament ser conscient, ha fet història en la capital de la Safor iniciant el procés d'immunització per a continuar cuidant responsablement dels seus majors.

Les seues primeres paraules

La infermera ha atés en exclusiva a elperiodic.com per a comptar quins han sigut les seues sensacions al llarg del dia.

“Tenia molts nervis des de primera hora del matí, igual que els meus companys del centre, però per damunt d'això estava l'alegria de saber la importància que té que ens vacunem contra el Coronavirus, sobretot per a protegir als que més pateixen les conseqüències d'aquesta pandèmia, els majors”, detalla Estruch.

“Ho teníem tot preparat per a l'arribada de les vacunes, per la qual cosa quan han entrat en la residència ens hem posat a la feina per a vacunar a tots els majors que es troben en el centre, tots sense cap excepció han volgut voluntàriament vacunar-se contra el virus”, explica la infermera.

De la mateixa manera, la sanitària confirma a aquest digital que el 98% dels professionals i treballadors que formen el geriàtric també han sigut vacunats durant el matí de hui.

“Els majors no s'han queixat en cap moment, a més de que no hem tingut cap efecte secundari dels quals apareixen més ràpidament com les al·lèrgies o les molèsties; encara que els pròxims dies estarem tots en observació per a veure com evolucionem”, continua detallant la infermera a aquest digital.

Estruch, emocionada i visiblement feliç dins de les complexes circumstàncies, ens explica que “estem molt contents, la veritat és que haver-nos vacunat suposa una alegria important, per la qual cosa en aquesta residència el que es respira són paraules d'esperança de cara a l'any 2021 i, sobretot, confiança amb aquesta vacuna perquè ho hem fet tots sense por i convençuts del positiu que és aquest pas”.

Pujar