25 de novembre de 2020 25/11/20

La Safor es blinda davant els nous rebrots de COVID-19, malgrat la confusió pel Nivell 3 d'alerta sanitària

La Safor es blinda davant els nous rebrots de COVID-19, malgrat la confusió pel Nivell 3 d'alerta sanitària - (foto 1)
  • Municipis com Xeraco, Daimús, Alqueria de la Comtessa, el Real de Gandia, Beniflà, Palma de Gandia o Villalonga han tancat les seues instal·lacions municipals, biblioteques, parcs, jardins, centres esportius i activitats culturals

La majoria d'ajuntaments de la comarca de la Safor han decidit blindar-se davant el COVID-19 després de l'empitjorament de les xifres durant els últims dies.

El Departament de Salut Pública de l'Àrea de Gandia va mantindre una reunió telemàtica ahir amb tots els representants dels consistoris de la comarca de la Safor per a transmetre'ls la recomanació de clausurar els parcs, jardins, biblioteques, poliesportius i activitats culturals davant l'augment constant dels nous contagiats per COVID-19.

Cal destacar que Salut Pública no té competències per a elevar la recomanació a obligació. És per això que la reunió es va basar a fer-los saber als màxims representants dels municipis que la situació epidemiològica actual és complexa i que la prevenció s'antulla fonamental per a no patir nous rebrots descontrolats del virus.

Davant tal recomanació, els ajuntaments de la Safor no van tardar a començar a prendre mesures estrictes.

Els consistoris de Xeraco, Daimús, Alqueria de la Comtessa, el Real de Gandia, Beniflà, Palma de Gandia o Villalonga han sigut alguns dels quals han tancat edificis municipals, biblioteques, parcs, jardins, poliesportius i han cancel·lat les activitats culturals i d'oci previstes abans de la recomanació sanitària.

Tots ells, conscients de la dificultat del moment, han considerat oportú previndre i blindar als seus veïns malgrat no registrar xifres elevades de contagis. De fet, en alguns d'ells hi ha a penes un contagiat actiu detectat o xifres molt inferiors a les preocupants.

La prevenció, tal com els va recomanar Salut Pública, és la millor arma per a combatre el virus i garantir que mitjançant el compliment de les normes actuals els ciutadans no es troben en situacions de risc.

Ajuntaments com el de Gandia, Oliva o Tavernes de la Valldigna no han adoptat mesures noves en els seus municipis malgrat el moviment de la resta de la comarca; les restriccions continuen sent les mateixes.

La ciutat d'Oliva registra en aquests moments un total de 15 casos actius per COVID-19, mentre que a Gandia l'augment dels positius en els dos últims dies ha sigut de 97.

 

Confusió amb el fals Nivell 3 d'alerta sanitària

Encara que aquestes mesures estrictes, clausures i cancel·lacions arriba a la Safor per prevenció, la confusió va arribar per no saber amb certesa si la Comunitat Valenciana es trobava en el Nivell 3 d'alerta sanitària o no.

Tant és així que aquesta alerta figurava en diversos dels comunicats emesos pels ajuntaments en les seues xarxes socials, encara que hores més tard va ser retirada de l'escrit després del desmentit oficial que va llançar la Conselleria de Sanitat i que va afirmar que el territori valencià no es troba dins del Nivell 3 d'alerta sanitària en aquests moments.

La confusió per aquesta terminologia no va llevar que tots els consistoris de la Safor esmentats mantingueren les noves mesures adoptades almenys fins el pròxim dia 10 de novembre.

Pujar