14 de novembre de 2019 14/11/19

Retales, la webserie contra la violència de gènere realitzada per estudiants de la UPV

Retales, la webserie contra la violència de gènere realitzada per estudiants de la UPV - (foto 1)
  • Retales, que s'estrena l'11 de setembre en YouTube, vol contribuir a eliminar situacions de maltractament que són comuns en la parella

MÉS FOTOS
Retales, la webserie contra la violència de gènere realitzada per estudiants de la UPV - (foto 2)
Retales, la webserie contra la violència de gènere realitzada per estudiants de la UPV - (foto 3)

Retales, la webserie contra la violència de gènere realitzada per estudiants del Grau en Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, s'estrena demà dimecres 11 de setembre a les 16.30h en YouTube; es pot accedir des de l'adreça https://tinyurl.com/retaleswebserie.

La webserie ha sigut creada per Nacho Milà García i Lucía Gómez Megías, dirigida pel mateix Nacho i escrita per Nacho, Lucía i Laura Martínez García; l'equip l'han conformat vint estudiants de Comunicació Audiovisual, la majoria en l'equip tècnic i dos d'ells com a protagonistes d'aquesta. L'objectiu final del seu treball, segons compten, és contribuir a l'eliminació de situacions que, afirmen, són comunes i formen part d'un maltractament normalitzat.

Nacho Milà afirma que estan molt contents amb el resultat: ‘El nostre objectiu principal és que això ajude a algú; que puguen reconéixer conductes tòxiques en el seu propi entorn i ajudar a eixir d'aquesta situació o fins i tot reconéixer el propi comportament i canviar-ho’. El projecte va sorgir d'una preocupació compartida: ‘Lucía i jo comentàvem situacions que clarament identificàvem com a violència psicològica, però que la societat normalitza i arriba a considerar romàntiques: presentar-se per sorpresa a casa d'una xica que t'ha dit que no volia quedar amb tu; forçar activitats alternatives quan la xica t'ha dit que preferia fer una altra cosa, com estudiar o quedar amb les seues amigues; muntar escenes de gelosia que fan que la xica altere els seus plans…’ explica Nacho Milà.

En comentar-ho amb companys i companyes de curs van posar en comú les seues idees i va nàixer Retales, la història de Manu, un estudiant de primer de carrera que troba en la universitat un nou grup d'amics, integrat per Rober, Julia, Luis i Clara. Quan Manu i Clara comencen a eixir junts, la relació es complica per la gelosia i la manipulació de Manu, situació davant la qual cadascun dels amics reaccionarà de forma diferent.

L'equip de la webserie va començar a rodar-la quan estaven en tercer de carrera i actualment ja han finalitzat els seus estudis. ‘Ara volem donar a conéixer la webserie i també presentar-la a festivals’, compte Nacho Milà.

ocultar
Retales, la webserie contra la violència de gènere realitzada per estudiants de la UPV
Pujar