26 d’octubre de 2020 26/10/20

Tot a punt per a rebre els Reis Mags

Tot a punt per a rebre els Reis Mags - (foto 1)

  La cavalcada dels Reis Mags partirà a les 19 hores del dissabte 5 de gener des de la plaça El·líptica per a concloure el seu recorregut en la plaça Major.

  Enguany comptarà amb la participació de 420 persones. Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, acompanyat del tècnic municipal encarregat de la coordinació de la cavalcada, Joanjo Payà.

  Muñoz ha subratllat que, com a novetat enguany, les Seues Majestats arribaran amb tren a la nostra ciutat, on seran rebuts en l'estació per les autoritats municipals i els xiquets i xiquetes que ho desitgen, a les 17.30 hores.

  Els Mags continuaran el seu itinerari per Gandia arribant a les 18 hores a la Col·legiata, on hi adoraran el Jesuset.

  La cavalcada donarà començament a les 19 hores des de la plaça El·líptica i seguirà el mateix recorregut que l'any passat: Avinguda de la República Argentina, Passeig de les Germanies, Duc Alfons el Vell, Ausiàs March, per a finalitzar en la Plaça Major. Allí, els Reis saludaran des del balcó de l'Ajuntament i després, atendran les peticions infantils en un escenari situat en la plaça.

  La cavalcada comptarà amb 420 participants, dels quals 220 seran patges i 170 músics, actors i ballarins. Col·laboraran col·lectius i associacions locals com AMPA del Col·legi Escolàpies Gandia; AMPA del CEIP Joan Martorell; Falla Alqueria Nova; Falla Plaça El·líptica; Coordinadora d'Associacions d'Immigrants Subsaharians a l'Estranger (CAISE); Col·legi Escola Pia; Germandat del Sant Sepulcre; Dulcesol i Nissan Almenar.

  Segons ha explicat Juanjo Payà, durant el recorregut el públic podrà contemplar nou plataformes diferents: estrela, Naixement, pastors, oficis varis, símbols dels Reis Mags i finalment, les carrosses que transportaran a les Seues Majestats i els seus corresponents seguicis. Tot el recorregut estarà amenitzat per música de bandes, grups de dolçainers i una batukada.

  Els patges reals també visitaran el Grau de Gandia on ja està tot preparat perquè els Mags arriben amb vaixell al port a les 18 hores. Seran rebuts per les autoritats i a continuació es desplaçaran a l'església de Sant Nicolau on adoraran el Jesuset. La cavalcada donarà començament al voltant de les 19 hores des de la duana del port.

  Beniopa també comptarà amb la presència dels Mags d'Orient. Arribaran a les 17.30 hores a la plaça del Campanar, on xiquets i xiquetes podran degustar xocolate i coca.

  Finalment, el diumenge dia 6 a les 12 hores, les Seues Majestats estaran en l'alberg dels Marenys de Rafalcaid, on entregaran regals i hi haurà xocolatada i atraccions infantils. Al llarg del dia visitaran l'Hospital Francesc de Borja, la Residència de la Safor, la Residència la Immaculada, el Preventori i el Centre d'Acolliment Francesc d’Assís.

   

   

  Pujar