elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La privatització de la xarxa d'Escoletes ha costat a la ciutadania més de 3,5 milions d'euros

La privatització de la xarxa d'Escoletes ha costat a la ciutadania més de 3,5 milions d'euros

  Jose Manuel Prieto, en qualitat de portaveu del govern acompanyat de Laura Morant, regidora delegada de Polítiques Educatives, han comparegut hui en roda de premsa per valorar una nova sentència en contra del procés que l'anterior govern del PP va posar en marxa per privatitzar el sistema públic d'escoletes municipals.

  Jose Manuel Prieto ha explicat que hi ha un defecte de forma que afecta l'empresa que va resultar contractista, ja que en lloc de constituir-se com una Unió Temporal d'Empreses (UTE), es va formalitzar com una Societat de Responsabilitat que afectava la seua capacitat per ser contractista. Aquest fet va ser denunciat per una altra de les mercantils aspirants a la gestió de la xarxa d'escoletes municipals i ara ha estat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana qui ha anul·lat el procés. "Som prudents sobre la valoració. Els serveis jurídics estan estudiant la sentència per veure l'abast d'aquesta. A aquest punt hem arribat després d'haver advertit des de l'oposició que la privatització de les escoletes infantils no anava a ser bona per a Gandia. Es va privatitzar un sistema públic exemplar tot i que denunciarem que seria costós per a la ciutadania. Hui ja podem dir que aquella reversió ha costat més de 3,5 milions d'euros a la ciutat de Gandia: 2 milions d'euros en indemnitzacions i salaris de tramitació a les treballadores que es va acomiadar de manera il·legal i que hi ha hagut de readmetre; 254.000 € del rescat de l'escoleta de Santa Anna; els 86.000 € de l'actual sentència; als quals cal sumar 1.262.035,97 € en concepte de reequilibris financers i altres conceptes" va declarar Prieto.

  D'altra banda, el portaveu del govern ha volgut deixar clar que el servei no es veurà afectat i ha transmés un missatge de tranquil·litat a les treballadores de les escoletes i als pares i mares que porten els xiquets als diferents centres. "El curs finalitzarà amb normalitat i tenim garanties que això serà així. La sentència no afectarà l'hora que les escoletes obrin les seues portes cada dia". "Malgrat tot el que va afirmar en anterior govern, el Grup Municipal del PP hauria de comparéixer per donar una explicació contundent i raonable perquè estem davant d'una sentència que demostra que la privatització del servei no ha aportat res positiu a la ciutat".

  Finalment, Laura Morant, ha lamentat que "les gestions del PP hagen suposat un cost de més de 3,5 milions d'euros per a les arques municipals. Han de reflexionar, ja que aquests procediments dels quals ja vam dir que eren incorrectes, han tingut conseqüències per a tothom. Ha estat una gestió pèssima de la qual ni la ciutadania ni nosaltres hem rebut explicacions".

  L'edil ha recordat que l'empresa finalitzarà de la manera acordada el seu contracte, és a dir, a final del present curs. "Tant els pares com els treballadors poden estar tranquils. Ara estem treballant en el nou procediment d'adjudicació mentre continuem estudiant conjuntament amb la Conselleria, la forma de recuperar la gestió pública de les escoletes. Una gestió que no podem assumir actualment a causa de la ruïna econòmica que vam heretar després de quatre anys de govern del PP. No pararem de treballar en aquesta via. Fem el que fem, ho farem de manera transparent i legal".

  Pujar