elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Prieto: “Els anuncis d’inversions a la ciutat per part del president de la Generalitat generen oportunitats i tracen el rumb de Gandia”

Prieto: “Els anuncis d’inversions a la ciutat per part del president de la Generalitat generen oportunitats i tracen el rumb de Gandia”
  • Es tracta de la licitació en el mes de novembre de l’estudi informatiu del tramvia Gandia-Dénia.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat aquest matí els anuncis que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va fer ahir en el debat de política general a les Corts Valencianes. «Tots ells afecten per a bé a Gandia, perquè són inversions que se sumen a les que ja estan en marxa i a les inversions estratègiques, a l’aposta que en este temps difícil ha fet Gandia per les vides dels nostres ciutadans, per la generació d'oportunitats i per les nostres empreses i el sector productiu».

Així, els anuncis del president són tres: d’una banda, la licitació en el mes de novembre de l’estudi informatiu del tramvia Gandia-Dènia, «una infraestructura bàsica per a la vertebració de les comarques, la generació de riquesa i la creació d’oportunitats», ha manifestat l’alcalde.

En segon lloc, el Centre integrat de Formació Professional, que «albergarà una inversió important en un sector per a nosaltres estratègic com és Beniopa-Passeig. Ja tenim el codi de centre que reconeix la creació d’aquest nou centre educatiu per part de la Conselleria d’Educació. No només suposa instal·lar 25 cicles formatius de cinc sectors professionals, sinó també que la demanda de les empreses coincidisca amb l’oferta que tenim de demandants d’ocupació en el mercat laboral».

I el darrer anunci, la creació de la seu del Districte Digital a Gandia. «Serà, i ja ho puc anticipar, al llarg del mes d’octubre quan s’instal·laran les cinc primeres empreses, projectes d’start-up, en la nostra ciutat en eixa ubicació provisional en el Grau, junt a la universitat. Que hi haja cinc empreses vol dir que hi haurà més, serà una aposta continuada per la innovació en salut i en la creació d’una ocupació amb qualitat», ha expressat Prieto.

Tres nous anuncis que «tracen el camí d’un rumb molt clar, el de generació d’oportunitats i que Gandia avance en aquest sentit».

Per acabar, l’alcalde ha posat en valor les ajudes que el govern local ha posat en marxa, com són els xecs comerç, xec escolar-cultural i ajudes als sectors productius. «Els anuncis del president de la Generalitat se sumen als 1,5 milions d’euros que sols al 2022 aquest govern ha mobilitzat per tal d’ajudar a les nostres famílies. Més de 400.000 euros per als xecs comerç, més de 6.000 xiquets i xiquetes beneficiats dels xecs cultural-escolar amb 300.000€, els 75.000€ per a inversions en els comerços, 70.000€ als pescadors i 250.000€ als llauradors», ha conclós l’alcalde.

Pujar