elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pressupostos participatius: Comença la fase de valoració de 155 propostes ciutadanes

Pressupostos participatius: Comença la fase de valoració de 155 propostes ciutadanes
    MÉS FOTOS
    Pressupostos participatius: Comença la fase de valoració de 155 propostes ciutadanes - (foto 2)

    El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar sobre el procés que s'està seguint en relació als Pressupostos Participatius del 2019 a Gandia.

    Ja ha conclòs la fase de recepció de propostes veïnals. El regidor ha informat que enguany “ha sigut un èxit de participació. Hem rebut 155 propostes de diferents àmbits, que demostren que el teixit associatiu de Gandia està completament actiu i que legitima aquest segon procés de pressupostos participatius a la nostra ciutat”. Són propostes que recullen la voluntat de diferents entitats: veïnals, esportives, culturals, mediambientals, educatives (AMPA’s i col·legis); a més d'altres de veïns i veïnes, que a títol individual, han dit com volen millorar la seua ciutat.

    “Les d'enguany tenen major nivell qualitatiu perquè moltes entitats s'han ajuntat per a realitzar les seues propostes, ja que saben que així tenen més força”, ha explicat González.

    Comença la fase de valoració tècnica

    Els propostes es troben actualment en la seua fase de valoració tècnica, que finalitzarà el 24 d'abril. Seguidament, es reunirà el Consell de Participació Ciutadana per a ratificar tot el procés i validar les propostes seleccionades.

    Les propostes es faran públiques conforme la fase tècnica vaja avançant. La valoració tècnica està subjecta al propi reglament dels Pressupostos Participatius que estableix una sèrie de requisits:

    • Podran ser tant obres com programes/activitats.
    • Estar dins de la legalitat vigent per a l'àmbit municipal.
    • Localitzades dins del terme municipal de Gandia.
    • No superar els 50.000 euros.
    • No formar part de serveis en funcionament (contractes administratius) o inversions en fase d'execució.
    • Tindre una duració fitada en el temps, d'un any natural com a màxim, en el cas de programes/activitats.

    La ciutadania té l'última paraula

    “Els veïns i veïnes podran millorar el seu barri amb el seu vot. En aqueix sentit els anime a participar”, ha posat l'accent l'edil.

    La fase de votació serà del 6 de maig al 19 de maig. Podran votar els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys que estiguen empadronats a Gandia, un màxim de tres propostes. Es podrà depositar el vot de manera presencial el 6 de maig en l'urna que s'instal·larà per a tal efecte a l'ajuntament. El regidor ha assenyalat que, atenent la petició de la Federació d'Associacions de Veïns (Fedaveïns) s'estudiarà la instal·lació d'altres urnes en els districtes de Marxuquera i el Grau per a facilitar la votació als veïns i veïnes que desitgen participar.

    Del 7 al 19 de maig es podrà votar telemàticament a través de la web participagandia.org. En els centres socials de cada barri estaran disponibles tablets i ordinadors per a facilitar la participació en aquest procés democràtic.

    González ha informat que “com a regidor de Participació Ciutadana i de Polítiques amb la Ciutadania ha sigut un orgull poder iniciar aquest procés històric, que ha tingut el suport de tot el govern de la nostra ciutat i també de l'oposició, perquè a vegades és important tindre el consens per a començar processos importants, i en aquest sentit, els pressupostos participatius han arribat per a quedar-se i en la història de Gandia són un fet real”.

    Cal recordar que enguany augmenta un 50% la quantia econòmica destinada a aquests pressupostos, passant de 200.000 (import en 2018) a 300.000 euros, inversió que permetrà augmentar en número les propostes ciutadanes executades. 

    Pujar