27 de setembre de 2020 27/9/20

Presentació en Gandia del llibre "Història de la Comunitat Valenciana"

Presentació en Gandia del llibre "Història de la Comunitat Valenciana" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Presentació en Gandia del llibre "Història de la Comunitat Valenciana" - (foto 2)
  Presentació en Gandia del llibre "Història de la Comunitat Valenciana" - (foto 3)

  La Casa de la Marquesa va acollir ahir la presentació del llibre "Història de l'art en la Comunitat Valenciana" escrit per Felipe Garín i Juan Bautista Peiró. Un acte que va comptar amb la intervenció de l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant qui ha destacat que l'obra posa de manifest la importància de la cultura i l'art a la Comunitat Valenciana, la seua aportació i influències amb altres corrents pictòriques i la gran petjada que han deixat els artistes valencians.

  Morant va voler destacar, les moltes referències que es realitzen al llibre a la ciutat de Gandia quan s'aborden la Cova del Parpalló, el Palau Ducal, la Seu, l'església de Sant Nicolau del Grau o les pintures de Goya dedicades al patró de Gandia, Sant Francesc de Borja, que estan a la catedral de València.

  "Gandia ja era una ciutat de referència per a l'art de la Comunitat Valenciana des del Paleolític Superior amb les Cova del Parpalló, i aquestes altures, Gandia viu un bon moment d'expressió artística. I, com en la primera Capital Cultural Valenciana de la història, és un gran centre consumidor i productor d'art i cultura en general" "A la Comunitat Valenciana, a Gandia... tenim persones amb un gran talent artístic. I, tot aquest talent, el veureu reflectit en aquest llibre ple d'emocions"

  Pujar