elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La platja de Gandia ja està a punt per a reactivar el turisme malgrat el tancament perimetral de la Comunitat

La platja de Gandia ja està a punt per a reactivar el turisme malgrat el tancament perimetral de la Comunitat
  • La costa gandiana pot acollir a 50.000 persones mantenint les distàncies necessàries per la prevenció davant el COVID-19

MÉS FOTOS
La platja de Gandia ja està a punt per a reactivar el turisme malgrat el tancament perimetral de la Comunitat - (foto 2)
La platja de Gandia ja està a punt per a reactivar el turisme malgrat el tancament perimetral de la Comunitat - (foto 3)
La platja de Gandia ja està a punt per a reactivar el turisme malgrat el tancament perimetral de la Comunitat - (foto 4)

Gandia obri demà 13 de març la seua platja i ho fa amb els mateixos criteris anti Covid posats en marxa l'any passat i d'acord amb el Pla de Contingència per a la Gestió de Platges enfront de la pandèmia.

Aquests criteris i mesures van fer que la platja de Gandia fora reconeguda l'any passat amb el distintiu Safe Tourism que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, un organisme que depén del Ministeri de Turisme.

Quant als serveis, l'alcaldessa Diana Morant i el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, han explicat que el servei de salvament i socorrisme que presta Creu Roja començarà demà 13 de març i romandrà en funcionament fins al 12 d'octubre. Aquest dispositiu estarà compost diàriament per nou persones.

D'altra banda, FCC s'encarregarà de la neteja de la platja amb 12 persones.

Respecte a les Tourist Info, el Faro 1 roman obert tot l'any igual que succeeix amb els quiosquets mentre que el Faro 2 obrirà les seues portes el 16 de març fins al 15 d'octubre.

Vigilància COVID

També es mantindrà la presència dels informadors anti Covid (4), la vigilància amb quads en l'arena de la platja i el dron que controlarà la línia de costa de manera aleatòria. A aquest dispositiu se sumaran diversos efectius de Protecció Civil.

“Una vegada més, som la primera platja de la Comunitat Valenciana a tindre la nostra platja a punt i ho fem convençuts que continuarem sent referents en seguretat sanitària” va explicar Diana Morant qui s'ha reafirmat en el compromís de “no renunciar, sempre complint les normatives que establisquen les autoritats sanitàries, al fet que es puga gaudir amb seguretat d'aquesta meravellosa platja i els seus atractius”.

“Gandia ja està preparada, com cada mes de març en època de Falles, per a obrir la seua platja, però amb unes grans diferències: ja sabem que enguany, per segon any consecutiu, no tindrem Falles ni pont de San José; ja sabem que no tindrem Setmana Santa; i que, de moment, els únics visitants que rebrem seran del territori valencià o procedents de l'estranger”.

“Sabem i som conscients, tal com va acordar el Consell Interterritorial del passat dimecres, que no hi ha possibilitat que vinguen turistes d'altres comunitats autònomes; sabem que es descarten els viatges nacionals en el pont de San José i durant la Setmana Santa. Però la platja de Gandia, a més de persones que resideixen en altres comunitats sempre ha acollit molts veïns de les comarques centrals valencianes. Des de Gandia convidem a tots els valencians i valencianes que vulguen passar un temps de felicitat i respir al fet que vengen ací a gaudir d'una ciutat hospitalària”.

Sobre l'oferta a presentar de cara a l'estiu, Vicent Mascarell ha declarat que “si la pandèmia continua evolucionant de manera favorable, Fitur serà un aparador excepcional donades les circumstàncies i on tornarem a treballar el nostre mercat habitual sense defugir de captar el turisme internacional”.

Kit de platja

Es tornaran a oferir els kits de platja que l'any passat van tindre un excel·lent acolliment i es van convertir en una referència per a altres destinacions.

“Aquesta iniciativa va permetre l'any passat mantindre les distàncies de seguretat en una platja que és molt extensa i que pot arribar a acollir fins a 50.000 persones” va finalitzar Morant.

Pujar