elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una plantà fallera molt peculiar en plena pandèmia del COVID-19

Plantant el ninot al Museu Faller de Gandia
Plantant el ninot al Museu Faller de Gandia
  • El taller Palacio i Serra de Gandia ha tornat a plantar el ninot de 7 metres que presideix el Museu Faller de la capital de la Safor, caigut durant el temporal Dana

MÉS FOTOS
Una plantà fallera molt peculiar en plena pandèmia del COVID-19 - (foto 2)
Una plantà fallera molt peculiar en plena pandèmia del COVID-19 - (foto 3)
Una plantà fallera molt peculiar en plena pandèmia del COVID-19 - (foto 4)
Una plantà fallera molt peculiar en plena pandèmia del COVID-19 - (foto 5)
Una plantà fallera molt peculiar en plena pandèmia del COVID-19 - (foto 6)
Una plantà fallera molt peculiar en plena pandèmia del COVID-19 - (foto 7)
Una plantà fallera molt peculiar en plena pandèmia del COVID-19 - (foto 8)

Un dels principals esdeveniments festius que es va suspendre a Espanya a causa de la pandèmia del COVID-19 van ser les falles.

De fet, és un dels sectors més castigats per la incertesa en la qual es troben. No van poder plantar els monuments el mes de març passat, per la qual cosa han hagut de guardar-los i no saben què passarà amb les següents falles.

Malgrat la successió de circumstàncies negatives, hi ha un taller faller que ha fet la seua particular plantà en el Museu Faller de Gandia.

A l'alt d'una de les parts laterals de l'edifici, el primer que s'observa és un gran ninot donant la benvinguda. Aquest remat faller va caure durant l'últim temporal, el Dana, i no s'havia tornat a plantar fins ahir mateix. Ha sigut el taller Palacio i Serra els que s'han encarregat d'adequar la peça, rehabilitar-la i deixar-la en les millors condicions perquè torne a presidir una de les joies de les falles de Gandia, el seu Museu Faller.

D'aquesta manera, durant aquests mesos de complicacions en els quals tampoc han pogut plantar les tradicionals fogueres a Alacant, el taller Palacio i Serra s'ha dedicat a preparar i reforçar aquesta rematada danyada pel temporal.

Així doncs, els artistes fallers van deixar arrere per un moment la pandèmia del Coronavirus i les dificultats de no haver celebrat les falles passades i es van centrar en gaudir de ser els únics privilegiats a Gandia que anaven a plantar, encara que siga, un ninot faller a la part alta del Museu.

Es tracta d'un mag de set metres d’alçada que està elaborat i reforçat amb ferro, polièster i pintura acrílica de dos components.

Després de plantar-ho de nou, han sigut els propis artistes qui confessen haver tornat a sentir “lo bonic que són els nervis de la plantà”.

És el propi taller faller qui admet que, plantant aquest ninot, s'han llevat la “l’espineta clavada després de no haver pogut plantar ni les falles ni les fogueres”. Amb Luis Palacio i Pepe Mes al capdavant de la direcció del taller faller, demostren una vegada més que “el sector dels artistes fallers som capaços de reinventar-nos i oferir a la societat grans obres d'art que es poden lluir en edificis emblemàtics, cases o empreses”.

Es refereixen al gremi com un sector “molt tocat hui dia, però que ha de continuar avant i la societat ha de fer valdre la gran feina que hem realitzat i continuarem fent sempre”.

Com recalquen Palacio i Mes públicament, el sector dels artistes fallers està en fase de reconstrucció i evolució. Ja són molts els encàrrecs a nivell individual i personal a mode de regal d'una figura fallera tan tradicional cada mes de març i tan enyorada en un any de pandèmia com l'actual.

Pujar