elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El pitjor mes de juny a Gandia eleva l'atur femení fins a les 4.700 dones parades

El pitjor mes de juny a Gandia eleva l'atur femení fins a les 4.700 dones parades
  • La xifra d'atur juvenil aconsegueix pràcticament el doble respecte a l'any anterior, registrant 4.100 joves parats davant els 2.500 de 2019

Els passats mesos de maig i de juny han col·locat a Gandia com el primer municipi de la província de València en percentatge d'atur entre la seua població. Amb més de 8.000 persones sense treball, la taxa d'aturats ascendeix fins al 22,58% en la capital de la Safor, la qual cosa li fa liderar el rànquing de localitats que més atur acumulen, seguida per Torrent i Sagunt.

Dins de la xifra total de persones demandants d'ocupació, 4.100 són joves. L'atur juvenil i les dones desocupades aconsegueixen cotes mai registrades anteriorment, ja que aquestes últimes sumen 4.700 dones sense treball. Aquests dos grups majoritaris i més vulnerables entre les dades de l'atur a Gandia es troben en cerca activa d'ocupació per a millorar la seua situació, encara que les circumstàncies en les quals estem sumits en l'actualitat la dificulten encara més.

Totes les xifres i percentatges s'han vist greument afectats per les conseqüències que ha deixat després de si la pandèmia del Coronavirus. La dificultat de les empreses per a poder fer front als sous dels seus treballadors mentre no podien alçar les persianes dels seus negocis i els efectes secundaris posteriors, han obligat tant a ocupadors com a empreu-vos a prescindir de serveis amb els quals comptaven abans de la pandèmia. Malgrat els ERTE i de les diferents ajudes del Govern Central i dels consistoris més xicotets, l'atur creix amb passes de gegant i la població veu reduïts els seus ingressos fins i tot fins a arribar a no rebre'ls, com ha ocorregut a Gandia en el nucli de diverses famílies que tan sols els ha quedat la possibilitat d'acudir a Càritas per a poder continuar menjant i pagant els recursos més bàsics de les seues llars.

Els efectes sanitaris del COVID-19 han sigut devastadors per a la ciutadania, però les seqüeles econòmiques que van veient la llum conforme passen els mesos està sumint a la població en dades preocupants, tal com ocorre a Gandia amb els més de 8.000 aturats en l'actualitat.

Pujar