elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Patrimoni Gandia enceta l'estiu amb la campanya de visites als seus espais

Patrimoni Gandia enceta l'estiu amb la campanya de visites als seus espais
  • Enguany la Torre dels Pares i la Cova de les Meravelles s’afegiran al castell de Bairén, la Cova del Parpalló, el Morabit de Marxuquera i el Museu Arqueològic en la llista d’espais patrimonials que la ciutadania podrà visitar

La primera Tinenta d'Alcaldia, Alícia Izquierdo i el director del Museu Arqueològic de Gandia (MAGa), Joan Negre, han presentat aquest matí el programa de visites guiades que es durà a terme durant el període d'estiu als espais patrimonials de la ciutat.

Així, des de demà, 20 de juny, fins al 15 de setembre, el castell de Bairén, la Cova del Parpalló, el Morabit de Marxuquera i el Museu Arqueològic de Gandia (MAGa), obriran al públic per un preu simbòlic d'un euro a la tarifa reduïda i dos euros a la general. Com a novetat, enguany també es podrà visitar la Torre dels Pares, que es va obrir al públic durant la passada Setmana Santa, i la Cova de les Meravelles, que s'inclourà dins de les visites al Morabit.

«La cova de les Meravelles continua sent de propietat privada i vull aprofitar per agrair els propietaris que depositen la seua confiança en el departament d'Arqueologia i Patrimoni», ha comentat l'edil.

Cal afegir que la primera setmana de cada mes totes les visites seran gratuïtes per a la gent que puga certificar, mitjançant el seu document d'identitat o qualsevol altra prova, que viu a Gandia.

Respecte als horaris, la torre dels Pares obrirà a les 19 hores del dijous, el castell de Bairén ho farà a les 19 hores del divendres i el MAGa tindrà les visites els dissabtes a les 12 hores.

Per la seua part, la Cova del Parpalló obrirà els dissabtes a les 18 hores i els diumenges a les 10 hores i, finalment, el Morabit i la Cova de les Meravelles obriran l'últim diumenge de cada mes.

«Com cada any, aquesta campanya d'estiu està basada en l'aprofitament de les vesprades, que és una cosa que no es fa durant l'hivern», ha assenyalat Negre.

«Crec que, malgrat que es repeteix tot els anys, és una campanya amb molt de mèrit i interés. Durant els últims cinc anys s'han multiplicat de manera exponencial el nombre de visites que es fan als elements del patrimoni. Abans la cova del Parpalló era l'únic lloc que es podia visitar i hui en dia tenim altres cinc espais a la llista», ha afegit.

Izquierdo ha recordat que, excepte les visites al MAGa, totes les activitats s'han de reservar prèviament a la pàgina web 'visitgandia.com', dirigint-se al correu electrònic 'difusiomaga@gandia.org' o cridant al telèfon 96 295 95 40. Per últim, ha convidat a tota la ciutadania a descobrir tots els béns patrimonials que té el municipi.

Pujar