elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pastissers i forners de Gandia recuperen la tradicional coca de Sant Joan

Pastissers i forners de Gandia recuperen la tradicional coca de Sant Joan
  • El gremi vendrà aquest i altres productes típics de la ciutat en un estand que estarà al carrer Galícia de la platja de Gandia el día 23 de junt de 18 de la vesprada a 1 de la matinada

MÉS FOTOS
Pastissers i forners de Gandia recuperen la tradicional coca de Sant Joan - (foto 2)

La regidora delegada de Polítiques Econòmiques i Comerç, Elena Moncho; el president de l'Associació de Pastissers i Forners de Gandia, Miguel Roselló, i el seu tresorer, Raül Llopis, han presentat aquest matí una nova edició de la promoció de les coques de Sant Joan.

En aquesta ocasió, tots els negocis de Gandia que tenen aquest dolç vendran els seus productes en un estand ubicat al carrer Galícia, just davant del que era la cafeteria La Ducal. Pel que fa a l'horari, la parada estarà allà des de les 18 hores fins a la 1 de la matinada.

"Vendrem porcions grans de coca de crema, de cabell d'àngel, etc., i una varietat de coques salades típiques de la ciutat a una mitjana de 2 o 3 euros. Si la gent s'anima a passar Sant Joan a la platja amb el seu grup d'amics, no cal que porten més que el banyador, nosaltres els posarem el sopar", ha afirmat Llopis.

L'objectiu, ha explicat el president, és "intentar que la gent conega aquesta tradició i reprendre una iniciativa que fa anys que està parada". Per part seua, el tresorer ha comentat que "es tracta d'un costum molt antic i, amb el potencial de la platja i el clima de Gandia, calia aprofitar per a recuperar-lo". "Volem que tots els gandians i turistes gaudisquen del que sabem fer i de com ens adaptem a cada tradició i a cada moment", ha afegit.

Finalment, Moncho ha convidat tothom a visitar l'estand i ha expressat el seu desig que, a partir d'ara, la idea es repetisca cada any. "Estem davant d'una nova iniciativa del sector que pretén recuperar una tradició i des del govern li donarem suport".

Finalment, ha agraït al gremi la seua aportació al municipi a l'hora de mantenir les tradicions i la cultura.

Pujar