17 d’octubre de 2019 17/10/19

El parc de Sant Pere celebra la protecció del seu arbratge

El parc de Sant Pere celebra la protecció del seu arbratge - (foto 1)
  • L’Associació Veïnal “Salvem el parc de Sant Pere” organitza una festa dijous, a les 19.30 h, amb motiu de l’inici de l’expedient de declaració d’Arbreda Singular de Gandia

MÉS FOTOS
El parc de Sant Pere celebra la protecció del seu arbratge - (foto 2)

El regidor de Gestió Responsable del Territori en funcions, Xavi Ródenas, acompanyat del membre de l’Associació Veïnal “Salvem el parc de Sant Pere”, Luis Escobar, han presentat aquest matí les activitats que s’hi realitzaran a l’espai demà dijous 13 de juny, a partir de les 19.30 h, per commemorar la protecció definitiva del parc. I és que l’arbratge, que representa els diferents ecosistemes que envolten Gandia (hi ha una zona de tarongers, oliveres, pins, marjal, palmeres, etc...), obtindrà la catalogació de “singular” per la seua importància social.      

“Celebrem el triomf de la ciutadania, dels moviments socials i veïnals que s’hi van implicar a finals de la legislatura anterior per a salvar el parc de la seua destrucció. Fins i tot hi ha partits que no volien conservar-lo tal qual i ara han votat a favor de la seua protecció. La unanimitat és un altre ja triomf”, ha assegurat Escobar. 

Així, demà s’hi col·locarà una placa commemorativa que recordarà la lluita de la ciutadania per salvar l’espai verd. També hi haurà música (Capa de plàstic), poesia, berenar i llimonada ecològica, i instal·lació de caixes-niu, entre altres activitats.

“La gent, en veure amenaçat el seu parc, va saber mobilitzar-se i organitzar-se a temps per tal d’impedir-ho. I això és una demostració de la força de la quarta pota que la democràcia necessita. Cal reconèixer també les persones, com Luis Escobar, que van ser el motor del moviment que va aconseguir la fita històrica. Volem felicitar-los públicament”, ha conclòs Ródenas.

ocultar
El parc de Sant Pere celebra la protecció del seu arbratge
Pujar