Castellano

La pandèmia aboca a 3.898 joves a l'atur a Gandia

La pandèmia aboca a 3.898 joves a l'atur a Gandia
  • L'increment dels aturats ha augmentat en 1.193 respecte al mes de setembre de l'any passat

Les conseqüències econòmiques i d'ocupació causades per la pandèmia del Coronavirus porten una tendència a l'alça, la mateixa que s'observa en analitzar les dades de l'atur juvenil a Gandia.

El mes de setembre ha deixat sense treball a 3.898 joves d'edats compreses entre els 16 i els 35 anys. Aquesta xifra corrobora la caiguda notable de les ofertes laborals i la problemàtica a l'hora de trobar un lloc de treball per les dificultats del COVID-19.

Després d'una temporada estival infausta referent a l'ocupació, setembre reflecteix que són 1.193 joves desocupats més que aquest mateix mes de l'any 2019.

Més enllà de la comparativa amb l'any passat, existeixen diferències també si comparem les dades de setembre amb els del mes d'agost.

La fi de l'estiu i dels contractes de campanya va suposar un lleuger augment de 155 joves parats més en la capital de la Safor.

Desgranant la xifra total de 3.898 joves sense ocupació, destaca que 2.242 siguen dones i 1.656 siguen homes, la qual cosa esclareix diferències també quant a gènere i oportunitats laborals.

En definitiva, són aproximadament 900 joves més els que han hagut d'acudir a l'atur per la falta de treball des del principi d'aquest any 2020, xifra agreujada notablement amb la irrupció en la vida de tots els ciutadans de la pandèmia del Coronavirus, que reflecteix uns problemes laborals i econòmics que, vistes les xifres, preocupen la ciutadania de Gandia amb la vista posada en el futur més immediat.

Pujar