elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les noves plaques de carrers de Gandia portaran codi QR on es llegirà la història del nom

Les noves plaques de carrers de Gandia portaran codi QR on es llegirà la història del nom

  El co-portaveu del Govern Local, José Manuel Prieto, ha explicat aquest matí els principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local celebrada hui a l'Ajuntament de Gandia.

  Així, a proposta del regidor de Cultura, Joan Muñoz i dins de totes les iniciatives que el consistori està prenent en l'any de la Capitalitat Cultural Valenciana, s'ha acordat sol·licitar l'adhesió a la modalitat de Teatre, Dansa i Circ del Circuit Valencià de l'Institut Valencià de Cultura.

  El Circuit Valencià de l'Institut Valencià de Cultura és una iniciativa posada en marxa el 2014. Una mesura que pretén crear en tot el territori valencià un circuit professional cultural que beneficie els municipis que l'integren, als professionals de les arts escèniques, la música i el sector audiovisual, i als ciutadans, augmentant així l'oferta cultural i el públic amb possibilitats d'accedir a aquest tipus de representacions.

  "Gandia ja està adscrita al programa des del 15 d'abril de 2014 a la modalitat de Música i Audiovisuals i hui aprovem la sol·licitud per adherir-nos a la modalitat de Teatre, Dansa i Circ. Aquesta sol·licitud ha estat possible després de la recuperació per a tots del Teatre Serrano el que ens ha permés complir un dels requisits bàsics per a sol·licitar l'adhesió. En tornar a disposar de l'espai, podem completar l'àmplia programació cultural que ja té preparada el departament de Cultura des de fa mesos i que es posarà en marxa en breu un cop finalitzen els treballs de millora de l'edifici".

  Un altre dels aspectes abordats ha estat l'aprovació de les propostes realitzades per la Comissió Especial de carrers i places.

  En total han estat 5 els acords presos:

  1) Aprovar el nom de plaça de les Xocolateres per a la plaça situada entre els carrers Sant Rafael i Ferrocarril d'Alcoi que s'ha creat després de l'enderrocament de l'antic grup Simancas.
  Aquest nom fa referència a l'antiga fàbrica de xocolata inaugurada el 1943, que va ser enderrocada a principis dels anys 90, i que es trobava al costat d'aquesta nova plaça.

  2) Aprovar que les noves plaques de carrers de la ciutat porten un codi QR. No per fer un canvi de totes les plaques de carrer, però sí per comprar les noves tenint en compte les noves tecnologies. El codi QR aniria situat al marge de la placa.
  Amb aquest codi, situant el mòbil a sobre, es llegiria l'explicació dels motius del nom: la història del personatge al qual es dedica el carrer o les dades bàsiques, si es refereix a un nom de poble. Fa molt de temps que estudiàvem la manera d'explicar a la ciutadania quins són els personatges als quals la ciutat ha dedicat noms de carrers i creiem que aquesta seria una bona manera de començar. A partir d'ara, estudiarem la manera d'incloure codis QR en plaques ja existents, sense haver de canviar-les.

  3) Recuperació del nom Sanxo Llop
  A la Comissió de Noms de Carrers, també va sorgir la necessitat de recuperar el nom de Sanxo Llop. Nom que va desaparéixer a causa de la nova urbanització del sector del nou hospital. El grup d'assessors va estudiar la planimetria de l'antiga partida de Sanxo Llop i va veure la possibilitat de tirar endavant la proposta.
  Actualment, hi ha un carrer, encara no edificat, que es diu carrer del Ferrocarril de Dénia, que passaria a dir-se carrer de Sanxo Llop, i el carrer de davant, que encara no té nom i que és per on passarà, en un futur, el Ferrocarril de Dénia, serà noment Ferrocarril de Dénia.

  4) Proposta de nous noms de carrer per a la nova zona de Santa Anna.
  Un dels criteris que s'ha seguit en aquesta comissió és que tots els pobles de la Safor tingueren la seua representació en els carrers de Gandia.
  Atés que la construcció dels nous edificis, on antigament hi havia els edificis Simancas, ha fet desaparéixer dos carrers, el carrer Piles i el carrer Palma de Gandia, i atés que en la nova zona de Santa Anna, queden 10 carrers per nomenar, s'ha proposat nomenar el carrer 1, com carrer Piles, i el carrer 2, com a carrer Palma de Gandia.

  5. Proposta de noms per al mirador del Serpis i el passeig del Serpis
  Es proposa a la comissió una petició per posar nom al nou mirador que acaben d'inaugurar al riu Serpis i el passeig al costat del Serpis, que va des de la ronda de l'anella fins a la carretera de la platja. La comissió va aprovar el nom de ronda de Joan Pellicer, al passeig al costat del riu. Així mateix, també es va aprovar nomenar Mirador dels Borja al nou mirador al riu. Aquest nom s'assigna donada la ubicació de l'espai al costat del Palau dels Borja.

  Més endavant, la Comissió Especial de carrers i places també realitzarà propostes de noms per als nous vials del sector Les Foies.

   

  Pujar