elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ministeri premia a Gandia per treballar la qualitat turística del destí

El Ministeri premia a Gandia per treballar la qualitat turística del destí - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Ministeri premia a Gandia per treballar la qualitat turística del destí - (foto 2)
  El Ministeri premia a Gandia per treballar la qualitat turística del destí - (foto 3)

  Gandia camina cap a l'excel.lència turística. La secretaria d'Estat de Turisme, dependent del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, ha premiat l'Ajuntament de Gandia pel seu compromís amb la qualitat turística del destí. El reconeixement ha tingut lloc després d'aprovar distingir 29 establiments i serveis de la ciutat amb el segell de qualitat SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions). El diploma acreditatiu ha sigut recollit per l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, este matí a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que se celebra a Madrid. Esta distinció exigeix a hotels, apartaments, càmpings, platges, restaurants, oficines de turisme i agències de viatge, entre d'altres uns estàndards de qualitat.

  Els municipis valencians que han rebut este guardó i que per primera vegada s'han incorporat al projecte Sicted són Gandia, Villena i Xàtiva.

  Fa unes setmanes, la Mesa de Qualitat ja va proposar a la Secretaria d'Estat de Turisme distingir estes empreses després de revisar les primeres avaluacions. El primer cicle que han superat els 29 establiments ha consistit en una sèrie de formacions i assistències tècniques on han demostrat que complien àmpliament tots els requisits exigits. També han superat una auditoria de qualitat.

  Diana Morant s'ha mostrat molt satisfeta amb este guardó perquè considera que el SICTED és una ferramenta imprescindible "si volem anar cap a l'excel.lència turística. Sabem que és fonamental per tindre un sector i un motor turístic més rentable. Hem de buscar la rendibilitat i aspirar a turistes amb major poder adquisitiu que deixe més diners al sector privat. És un orgull arreplegar el premi en companyia de molts dels premiats que hui ens acompanyen a FITUR".

  La màxima autoritat municipal ha manifestat que este premi té molt de valor perquè significa que Gandia i el sector turístic estan treballant qualitat per primera vegada a la ciutat. Este guardó, ha afegit, "ens reportarà moltes oportunitats de futur".

  Gandia es va adherir al projecte SICTED en octubre del 2014, però no s'havia activat fins a enguany. La xarxa de qualitat serà homogènia entre totes les empreses de Gandia que estiguen distingides amb 'La sonrisa SICTED'. Este segell està instaurant en 195 destinacions turístiques d'Espanya. En una segona fase, els 29 establiments començaran a treballar conjuntament el destí de qualitat creant grups de treball i de millora.

  El segell de qualitat és una prova més del model turístic que vol el nou govern per a la ciutat, segons Morant, i que ofereix un producte "especialment treballat per a un públic familiar, per a la pràctica de l'esport i amb els complements del nostre ric patrimoni cultural, històric i mediambiental".

  Pujar