24 de novembre de 2020 24/11/20

En marxa els punts de càrrega per a cotxes elèctrics a Gandia

En marxa els punts de càrrega per a cotxes elèctrics a Gandia - (foto 1)

  La regidora delegada de Trànsit, Àngels Pérez acompanyada d'Enrique Sendra, director Comercial de Nissan Almenar; i Sergio Torregrosa, Gerent de Nissan Almenar i responsable dels centres de venda de la Comunitat Valenciana, han comparegut aquest matí en roda de premsa per explicar com funcionaran a partir de hui els tres punts de càrrega per a vehicles elèctrics de la ciutat.

  Des de hui, els propietaris dels cotxes que vulguen realitzar les càrregues, hauran d'acudir a les dependències de la Policia Local i omplir un formulari. Al moment, se'ls facilitarà una targeta que incorpora un microxip amb la qual ja podran començar a utilitzar el servei de manera totalment gratuïta.

  Cada punt de càrrega posseïx dues mànegues diferents. D'una banda, la que utilitzen els vehicles Nissan i d'altra banda, una altra que incorpora el sistema que utilitzen altres marques.

  Els punts de què disposa la ciutat des de hui i a ple funcionament es troben situats davant de la Tourist info de la Renfe, el concessionari Nissan de Gandia i al carrer Clot de la Mota cantonada carrer Alcoi.

  En primer lloc, Àngels Pérez ha agraït a l'empresa la complicitat i la donació que han realitzat a la ciutat per fer possible aquesta mesura.
  L'edil ha explicat que "es tracta d'una mesura innovadora. Hem hagut de realitzar l'homologació dels punts a més d'esperar al fet que el subministrador elèctric ens facilités el subministrament, un tràmit que s'ha endarrerit per part de la companyia elèctrica". "Apostem pels vehicles no contaminants i aquesta mesura és un incentiu més dels que posem en marxa per convertir Gandia en una ciutat més amable i verda".

  Pérez també ha posat èmfasi en el fet que aquest tipus de punts estan cada dia més demandats a Europa i per això també s'està treballant en la instal·lació de nous punts de càrrega als pàrquings municipals i que s'intentarà bonificar fiscalment als propietaris d'aquests vehicles.

  Per la seua banda, Sergio Torregrosa va agrair a la ciutat la confiança dipositada en la marca. "Aquesta donació de dos punts és un reconeixement a l'aposta sostenible que s'està fent des de l'Ajuntament. Gandia ja és el municipi amb menys de 100.000 habitants amb més punts de càrrega ràpida d'Espanya. Esperem que això siga un al·licient per fomentar la compra d'aquest tipus de cotxes i aportar el nostre gra de sorra en el camí a les emissions 0".

  Finalment, Enrique Sendra ha explicat que "com tot projecte nou, hem hagut d'anar superant nous reptes. Des de hui mateix, la ciutat ja té a la seua disposició punts de càrrega ràpida. En menys de 30 minuts podran recarregar pràcticament la totalitat de la bateria".

  Pujar