20 de gener de 2021 20/1/21

Liduvina Gil: "El Departament de Salut de Gandia, no haguera passat a la Fase I si no haguera complert tots els requisits per damunt de la mitjana requerida"

Liduvina Gil: "El Departament de Salut de Gandia, no haguera passat a la Fase I si no haguera complert tots els requisits per damunt de la mitjana requerida" - (foto 1)

  La regidora delegada de Sanitat i Salt Pública, Liduvina Gil ha respost les declaracions del regidor del PP, Víctor Soler.

  En primer lloc, Gil ha afirmat que "Sembla mentida que, per motius polítics, el PP vulga embrutar una feina ben feta per part del Departament de Salut de Gandia, i més quan aquest senyor ha tingut tota la informació de la meua part diàriament al llarg dels seixanta dies de confinament. Cosa que a més ell va agrair al primer plenari que se celebrà després de l'estat d'alarma originat per la Covid 19" i ha fet èmfasi en el fet que el Departament de Salut de Gandia, no haguera passat a la Fase I si no haguera complert tots els requisits per damunt de la mitjana requerida.

  "Està clar que hi ha hagut casos dels quals no se sap l'origen per què tots són de transmissió comunitària, que ens vénen del nostre entorn" ha afirmat la regidora. "No vull entrar en una guerra de xifres però d'alguna manera està vosté llegint-les malament i utilitzar dades sense saber llegir-les o, el que és pitjor, manipulant-les és molt greu, per què no sols no faciliten la tasca en la qual tots estem involucrats si no que creen entrebancs que originen alarmismes tan innecessaris com falsos".
  Sobre les dades que s'han enviat al Ministeri per passar a la Fase I, Liduvina Gil ha detallat que són des del 21-04-2020 al 04-05-2020. En aquestes dates Gandia ha realitzat 529 PCR, dels quals 525 són negatius i 4 positius, d'aquests quatre positius, dos ja estaven en aïllament preventiu i controlats els seus contactes, dels dos restants un d'ells estava controlat al seu origen per què provenia d'un brot anterior, i l'altre cas es va estudiar i també està controlat el seu origen. "Amb això li mostre que no hi ha "un desconocimiento absoluto" com diu vosté, hi ha unes dades exactes i un bon treball".

  Sobre la petició de test massius, l'edil ha afirmat que "fer tests a tota la població no és la solució. Com vostés saben el fet que hui donem negatiu, no vol dir que al cap de dos dies no puguem agafar de nou el virus i ha explicat que des de Salut Pública quan arriba un cas nou, se li fa la PCR, se l'aïlla i es demana PCR a les persones del seu voltant, si ix algun positiu, s'aïlla i també és posa en quarantena a tot el seu entorn durant catorze dies.

  "La millor manera de procedir en aquest moment és precisament aquesta. Fer tests a les persones que presenten símptomes i controlar el seu entorn".

  Pujar