5 de juny de 2020 5/6/20

L’exposició “Les ruïnes maies en l’obra de Teobert Maler” arriba a Gandia el proper mes de febrer

  • La mostra s’inaugura a la sala d’exposicions del carrer Tossal el proper dijous 30 de gener i es mantindrà durant tot el mes de febrer

Aquesta exposició constitueix un intent d’aproximació al coneixement de l'arquitectura i l'art maia partint del registre que el fotògraf i arquitecte austríac  Teobert Maler (1842-1917)  va realitzar de moltes de les seues assentaments. En concret, es tracta d’una selecció de 21 fotografies que Maler va realitzar en les Terres Baixes Maies entre l'últim quart del segle XIX i els primers anys del segle XX, quan el redescobriment d'antigues civilitzacions va ser una constant a les mans de viatgers, dibuixants, fotògrafs i especialistes de procedències molt diverses, en la seva majoria europeus.

El recorregut de la mostra s’inicia en les Terres Baixes Maies del Nord (Yucatán i Campeche) i conclou en les Terres Baixes Maies del Sud (Departament de Petén, Guatemala), en concret en les ruïnes de Tikal. La major part dels edificis, estels i escultures que es mostren pertanyen al període d'esplendor de la cultura maia: el Clàssic, la cronologia del qual es va estendre des del 300 al 1000 d.C, aproximadament.

Aquest projecte expositiu ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Institut de Cultura de Yucatán i del Museu Peaboby de la Universitat de Harvard, per haver permès la reproducció de les fotografies de Teobert Maler.

La mostra s’inaugurarà el proper dijous 30 de gener a les 18h i en l’acte hi participaran Maria Luisa Vázquez de Ágredos, vicedegana de la Facultat de Geografia i Història i comissaria de la exposició, i J.Emili Aura, director de UVGandia. L’exposició es podrà visitar de dilluns a dijous en horari de 9 a 20h i divendres de 9 a 15h.

Pujar