elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'assassí del veí de Gandia és de Panamà i es gastava els diners que li va robar en el barri valencià de Benimaclet

L'assassí del veí de Gandia és de Panamà i es gastava els diners que li va robar en el barri valencià de Benimaclet
  • L'homicida, de 29 anys, feia vida normal al costat del mort i l'ajudava a fer fotos en els actes de Setmana Santa

El detingut com a presumpte autor material de l'assassinat de Carlos, el veí de Gandia de 67 anys, és natural de Panamà i feia vida en el barri de Benimaclet, a València.

El panameny de 29 anys va ser detingut a primera hora del matí d'ahir dijous en la capital valenciana, on residia i es començava a posar nerviós amb el pas dels dies i amb l'avanç de la investigació.

L'assassí començava a notar que els seus plans no anaven tal com esperava, notava a la Policia Nacional a l'aguait.

No s'equivocava, ja que des que Homicidis es va fer càrrec de les investigacions després de trobar el cos de la víctima, tots els indicis apuntaven cap al panameny.

L'assassí ha anat deixant un rastre amb les targetes de crèdit del mort que li ha delatat. Després de posar fi a la seua vida, el jove de 29 any va traure diners en una entitat bancària de Gandia amb total normalitat. Després de robar-li les targetes i traure la primera quantitat de diners, l'assassí també es va fer amb el cotxe roig de la víctima i va marxar a València, on feia vida normal en el barri de Benimaclet.

En la capital valenciana és on Homicidis va detectar les següents extraccions bancàries, continuava robant diners a l'assassinat en caixers de València.

Després de l'evident rastre que anaven deixant els seus moviments, el panameny no escatimava en despeses i gastava a València una part important dels diners que li estava robant a la seua víctima.

En sentir-se acorralat i que estava a punt de ser descobert, l'homicida va demanar ajuda a un amic perquè li deixara amagar-se en el barri de Trànsits, també a València.

No ho va aconseguir, ja que els agents especialitzats en Homicidis li seguien la pista de molt a prop i li trepitjaven els talons en tots i cadascun dels seus moviments.

Tant és així que ni el canvi d'ubicació a València, de Benimaclet a Trànsits, li va servir per a ser detingut per la Policia Nacional a primera hora del matí d'ahir.

Hui continua la seua declaració davant els agents, els qui finalitzaran les diligències i en panameny assassí de Carlos passarà a disposició judicial a Gandia, ciutat on va cometre el crim.

Ajudava a la seua víctima

El panameny coneixia a Carlos, la seua víctima, des de feia més d'un any. Però no sols això, ja que tant Carlos com el que ha acabat sent el seu assassí eren coneguts per la gent que solia acudir als actes i esdeveniments de la Setmana Santa de Gandia.

El panameny de 29 anys ajudava al mort a l'hora de fer fotografies dels actes, per la qual cosa se'ls veia junts habitualment.

Tant és així que una de les persones que els ha vist junts últimament en aquesta mena d'esdeveniments assegura a elperiodic.com que l'assassí de Carlos “era un xic molt discret”.

Tant els familiars com els veïns van donar, des del primer moment, una descripció detallada de qui podria ser l'assassí, coincidint al complet amb la del panameny detingut, ja que es coneixien des de feia més d'un any.

Cal recordar que la víctima era una persona molt coneguda en l'àmbit de la Setmana Santa gandiana per la seua llarga trajectòria en el Nazareno i en el Beato, a més d'haver sigut durant un llarg temps conductor d'ambulàncies de la Creu Roja i col·laborador en diverses ONG de la ciutat.

Pujar