elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Gandia mostra el seu rebuig i condemna dels últims assassinats masclistes

L'Ajuntament de Gandia mostra el seu rebuig i condemna dels últims assassinats masclistes
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Gandia mostra el seu rebuig i condemna dels últims assassinats masclistes - (foto 2)

  Des de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere confirmen els presumptes assassinats per violència de gènere des de la passada convocatòria.

  El primer dels casos es tracta d'una dona de 17 anys assassinada a la província de Sevilla presumptament per la seua parella el passat 27 de febrer. La víctima no tenia fills ni filles menors d'edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

  El segon dels casos confirmats va ocórrer a la província de Saragossa. Es tracta d'una dona de 39 anys assassinada presumptament per la seua exparella el passat 3 de març. La víctima tenia un fill menor d'edat i existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

  Amb la confirmació d'aquests casos, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 10 en 2023 i a 1.194 des de 2003, Així mateix, el nombre de menors assassinats i assassinades per violència de gènere ascendeix a 1 en 2023 i a 49 des de 2013 quan es van començar a recopilar dades. Igualment, el nombre de menors orfes i òrfenes per violència de gènere a Espanya ascendeix a 14 en 2023 i a 391 des de 2013, any en què es van començar a recopilar aquestes xifres.

  Totes i tots hem de dir PROU a aquesta xacra social.

  Perquè #EnsVolemVives i no desitgem que falte #NiUnaMenys.

  La violència de gènere és la vulneració més extrema dels drets humans i les llibertats fonamentals. #NoMiresCapaUnAltreCostat

  📞016: Telèfon gratuït d'atenció a la víctima de la violència de gènere. No deixa rastre a la factura, però sí cal esborrar-lo del llistat de telefonades.
  📞96 295 95 28: Àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.
  📞96 287 88 00 - 96 287 88 01: Policia Local de Gandia.
  📞 091: Policia Nacional.
  📞 112: Telèfon d'Emergències.

  Àrea d'Igualtat, Diversitat I Polítiques Inclusives Gandia

  Pujar